Κυβέρνηση: Δεν θα υπάρξουν μέτρα -Μοσκοβισί: Θα καλυφθεί η «τρύπα»

19:13 4/10/2019 - Πηγή: Aixmi

Bέβαιος ότι το δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2020 θα καλυφθεί και θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση των κερδών που είχαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από τα ελληνικά αμόλογα, εξέφρασε ο Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ πηγή της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν πρόσθετα επιβαρυντικά μέτρα για τους πολίτες .

Ο απερχόμενος Επίτροπος Οικονομικών συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συζήτησαν τις δημοσιονομικές προοπτικές, αλλά και τη μείωση των στόχων του 3,5% για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αμέσως

μετά επισήμανε ότι εξετάζεται θετικά η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να διατεθούν για επενδύσεις τα κεφάλαια που θα εκταμιευτούν από τα κέρδη των ευρωπαικών τραπεζών.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί είχε συνάντηση και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Με τον Πιέρ Μοσκοβισί, στην τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα ως Επίτροπος Οικονομικών, δεν συζητήσαμε μόνο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Άλλωστε, επί τεσσεράμισι χρόνια κάναμε πολλά, σε αντίξοες συνθήκες, για να μπορούν όλοι σήμερα στην Ευρώπη να μιλάνε για ένα μικρό θαύμα. Από τη χρεοκοπία και τα άδεια ταμεία αφήσαμε πίσω μας 37 δισ. ευρώ και σταθερή ανάπτυξη. Περισσότερο κουβεντιάσαμε για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά και για το μέλλον της ευρωπαϊκής Αριστεράς», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την άμεση ανάγκη να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη, έθεσε στον κ. Μοσκοβισί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

The post Κυβέρνηση: Δεν θα υπάρξουν μέτρα -Μοσκοβισί: Θα καλυφθεί η «τρύπα» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα