Κύπρος: Διαβήματα σε ΕΕ και ΟΗΕ για τις τουρκικές προκλήσεις

09:07 23/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Στις Βρυξέλλες συναντήθηκαν χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Τουσκ, η ΕΕ να εκφράσει στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία με συγκεκριμένη δήλωση καταδίκης των τουρκικών προκλήσεων, επαναλαμβάνοντας ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα των κρατών-μελών να εξερευνούν και να εκμεταλλεύονται

τους φυσικούς τους πόρους.

Σκοπός είναι το Κυπριακό να είναι από τα βασικά θέματα της συνόδου κορυφής στις 26 Μαρτίου στη Βάρνα και να υπάρχει δήλωση στήριξης στην Κύπρο, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση των άλλων κρατών-μελών που μετέχουν στη σύνοδο.

Πάντως, ο κ. Τουσκ στη συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΕ θα πρέπει να αντιδράσει με συγκεκριμένο τρόπο στις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Κύπρος επίσης, έστειλε διάβημα στον γγ των Ηνωμένων Εθνών όπως και στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας όπυο καταγγέλλονται οι τουρκικές πειρατικές ενέργειες. Η επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη παραδόθηκε από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Κύπρου στον ΟΗΕ με αίτημα τη στήριξη του διεθνούς οργανισμού προς τερματισμό των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας.

The post Κύπρος: Διαβήματα σε ΕΕ και ΟΗΕ για τις τουρκικές προκλήσεις appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα