Κύπελλο Ελλάδας: Ο Θρύλος «συνέτριψε» τον Αστέρα Τρίπολης

22:02 27/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και ταυτόχρονα «καθάρισε» και την πρόκριση. Το τελικό 5-0 δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί στη ρεβάνς της Τρίπολης. Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον μπορούν να σκεφτούν πιο ήρεμοι το βαρύ πρόγραμμα στην Ελλάδα αλλά και τα ευρωπαϊκά ματς με την Αντερλεχτ.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε σε τρομερή μέρα τον Τζίμι Ντουρμάζ ο οποίος μοίραζε γκολ και τους Ιντέγε

και Φορτούνη να εκτελούν τον Θεοδωρόπουλο για μια πολύ εύκολη νίκη και φυσικά πρόκριση στα ημιτελικά. Από την μεριά του ο Αστέρας εμφανίστηκε μόνο για ένα τέταρτο στο παιχνίδι μετά το 1-0. Δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και στη συνέχεια παραδόθηκε στις ορέξεις του Ολυμπιακού.

Από την μεριά του ο Μάρκο Σίλβα δεν είχε διάθεση για πολλές αλλαγές. Επιβράβευσε τον Ζντιέλαρ για το καλό του παιχνίδι με την Ξάνθη και του έδωσε φανέλα βασικού δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς και έβαλε πίσω από τον Ιντέγε τους Φορτούνη, Πάρντο, Ντουρμάζ σ’ ένα κλασικό 4-2-3-1 του Πορτογάλου τεχνικού.

Την ίδια ώρα ο Στάικος Βέργετης έβαλε τρία χαφ στον άξονα για να πρεσάρουν περισσότερο τον Ολυμπιακό. Χαμντανί, Κουρμπέλης και Ιγκλέσιας με τους Μάσα και Στανισάβλιεβιτς να είναι στις πτέρυγες. Ο Χαμντανί είχε ξεκάθαρο ρόλο να παίζει μπροστά από τους δύο αμυντικούς μέσους.

Στο πρώτο ημίχρονο το πήρε πάνω του ο Νιγηριανός επιθετικός. Ο Μπράουν Ιντέγε βρέθηκε σε θέση βολής τρεις φορές. Τις δύο τις έκανε γκολ. Αρχικά στο 13′ μετά από γύρισμα του Μασουακού που πρόλαβε όλη την άμυνα και τον γκολκίπερ του Αστέρα και βγήκε στην μικρή περιοχή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια στο 41′ όταν ο Ντουρμάζ πήρε την μπάλα στην μεσαία γραμμή την κουβάλησε μέχρι την μεγάλη περιοχή και την σωστή στιγμή την έσπασε στον Ιντέγε ο οποίος με πλασέ στη κίνηση έκανε το 2-0. Στο μεσοδιάστημα των δύο τερμάτων ο Αστέρας είχε αντιδράσει και είχε απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού αλλά ο Καπίνο αντέδρασε σωστά. Και στο 25′ στο ξαφνικό σουτ του Χαμντανί και στο 28′ στο σουτ του Ιγκλέσιας.

Όπως στο πρώτο πήρε τις τελικές πάνω του ο Ιντέγε έτσι στο δεύτερο τις πήρε ο Φορτούνης. Αρχικά στο 49′ με πάρε-βάλε (πάλι) του Ντουρμάζ και κοντινό πλασέ και στη συνέχεια στο 64′ όταν ο Σουηδός έβγαλε την σέντρα και ο Ελληνας μέσος με μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 4-0.

Ομως ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε εκεί. Πίεσε έχασε ευκαιρίες μέχρι το 79′ όταν ο Πάρντο μ’ ένα απίστευτο αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα στο παράθυρο του Θεοδωρόπουλο για να κάνει το 5-0. Ο Αστέρας εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο μόνο στην φάση του 54′ όταν ο Μπερτόλιο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κοντινή ευκαιρία (είχε την ευκαιρία να μειώσει σε 3-1).

Ο Τζίμι Ντουρμάζ μοίραζε γκολ και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Τελείωσε το ματς με τρεις ασίστ είχε συμμετοχή και στο πέμπτο γκολ και γενικά τα έκανε όλα. Εδειξε τρομερά ορεξάτος και περιμένει πλέον πως και πως να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα για να παίξει κι εκεί φέτος.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα