Κρύα πόδια: Τι δείχνουν για την υγεία σας

15:09 19/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο σύντροφός σας διαμαρτύρεται για τα παγωμένα πόδια σας όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι;

Πριν τον αποπάρετε, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να πάσχετε από κακή κυκλοφορία του αίματος.

Τα κρύα άκρα είναι μία από τις βασικές ενδείξεις αυτής της κατάστασης, κατά την οποία το αίμα δεν επιστρέφει, όπως θα έπρεπε, στην καρδιά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία φλεβικής ανεπάρκειας των κάτω άκρων και συνήθως την ανάπτυξη κιρσών και ευρυαγγειών.

Τι να τρώτε
Για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση καταναλώνετε άφθονους ξηρούς καρπούς,

ειδικά αμύγδαλα, καρύδια και σπόρους κουκουναριού, που είναι πλούσιοι σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, απαραίτητα για την καλή κυκλοφορία και τη ρευστότητα του αίματος.

Επίσης, το ελαιόλαδο και το αβοκάντο, αποτελούν καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών και φυτικών ινών, που συμβάλλουν στην αύξηση της καλής χοληστερίνης και επομένως καθαρίζουν τα αγγεία.

Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση φρούτων (μπανάνες και φράουλες) και λαχανικών (καρότα, σπαράγγια, φασόλια και αρακά), που είναι πλούσια αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και κάλιο και ρυθμίζουν την πίεση, εξισορροπούν τα υγρά του σώματος και επομένως βοηθούν στην καλή κυκλοφορία.

Καταναλώστε επίσης σκόρδο, το οποίο εκτός από αντιμικροβιακές ιδιότητες, ελαττώνει τη συσσώρευση αιμοπεταλίων.

Το κόκκινο κρασί αποτελεί καλή πηγή ρεσβερατρόλης, η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Ιδανικά συνοδεύστε το με ένα πικάντικο γεύμα, που θα περιέχει καυτερή πιπεριά ή κάρι και θα ανεβάσει τη θερμοκρασία του σώματός σας εντείνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και άρα ευεργετικές για την κυκλοφορία του αίματος είναι επίσης τροφές όπως το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, ο κρόκος (σαφράν), αλλά και ο βασιλικός πολτός.

Πηγή: onmed.gr

The post Κρύα πόδια: Τι δείχνουν για την υγεία σας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα