Κρίσιμο δημοψήφισμα στα Σκόπια: Χαμηλή η προσέλευση λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες

19:24 30/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Χαμηλή παρέμεινε η προσέλευση των πολιτών των Σκοπίων στις κάλπες για το δημοψήφισμα επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα καθορίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Το ερώτημα που έχει τεθεί είναι αν επιθυμούν ή όχι η χώρα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί τοπική ώρα, και είχαν δικαίωμα ψήφου

1,8 εκατ. πολίτες.

Ωστόσο χαμηλή παρέμεινε η συμμετοχή στο κρίσιμο δημοψήφισμα. Σύμφωνα με την Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας, το ποσοστό συμμετοχής στις 17.00 τοπική ώρα είχε φτάσει στο 29,01%, με τις κάλπες να κλείνουν στις 19.00 (20.00 ώρα Ελλάδος). Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα και με όσα έχει παραδεχθεί η κυβέρνηση Ζάεφ, αν η συμμετοχή δεν ξεράσει το 40%, θα έχει δυσκολία στο να διαχειριστεί το αποτέλεσμα.

Χθες Σάββατο, ψήφισαν οι πολίτες των σωφρονιστικών καταστημάτων καθώς και οι διπλωματικές και προξενικές Αρχές στο εξωτερικό.

Μια πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα αναμένεται να έχουμε γύρω στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδος).

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν επικράτηση του «Ναι» ωστόσο αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα είναι η αποχή καθώς το δημοψήφισμα δεν θα είναι έγκυρο εάν δεν συμμετέχει το 50% του εκλογικού σώματος. Ο πρόεδρος και η αντιπολίτευση ης χώρας έχουν καλέσει σε μποϊκοτάζ.

The post Κρίσιμο δημοψήφισμα στα Σκόπια: Χαμηλή η προσέλευση λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα