Κρίση στα κατεχόμενα της Κύπρου -Έπεσε η «κυβέρνηση»

15:24 9/5/2019 - Πηγή: Aixmi

Κυβερνητική κρίση ξέσπασε στα κατεχόμενα της Κύπρου, καθώς παραιτήθηκαν ο «αντιπρόεδρος» Κουντρέτ Οζερσάι και ο «υπουργός Οικονομικών» Σερντάρ Ντεκτάς -πράγμα που σημαίνει ότι η «κυβέρνηση» του Τουφάν Ερχιουρμάν ανατρέπεται. Όπως είπε ο Οζερσάι, αποχωρεί λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης με αφορμή την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο Οικονομικών». Ο ίδιος είχε ζητήσει να ακυρωθεί η εκμίσθωση γης από τον Σερντάρ Ντενκτάς στο γιο

του, για την ίδρυση πανεπιστημίου με την ονομασία «Ραούφ Ντενκτάς».

Σύμφωνα με πηγές από τα κατεχόμενα η παραίτηση Οζερσάι σχετίζεται με την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την «προεδρία» με την υποστήριξή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ερσίν Τατάρ. Ο Οζερσάι όσο και ο Τατάρ μετέβησαν πρόσφατα στην Τουρκία, όπου είχαν συναντήσεις με υπουργούς του Ταγίπ Ερντογάν.

To πιθανότερο σενάριο είναι ότι ο Μουσταφά Ακιντζί θα δώσει εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του 15 ημέρες για να κάνει επαφές.

The post Κρίση στα κατεχόμενα της Κύπρου -Έπεσε η «κυβέρνηση» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα