Κρέτσος για άδειες: Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους
Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος σχολίασε τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης μετά την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας περί κατάργησης του ασυμβίβαστου μεταξύ εργολάβου και καναλάρχη (υπόθεση βασικού μετόχου), μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84.
Όπως είπε πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ καναλάρχη και κάποιου επιχειρηματία που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις.
«Όσοι έχουν λοιπόν τον «μανδύα» της ευρωπαϊκής φωνής θα έπρεπε να το γνωρίζουν», πρόσθεσε
Στην Ελλάδα έχουν χάσει την αξιοπιστία τους τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και κυρίως η τηλεόραση, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του κοινού να ενημερώνεται από τα κοινωνικά δίκτυα, και αυτό δικαιολογεί εν μέρει την τεράστια παραφιλολογία και στο θέμα αδειοδότησης των καναλιών, το οποίο ήταν συνταγματική υποχρέωση της χώρας, τόνισε ο γγ Ενημέρωσης.
Το φάσμα δεν μπορεί να χωρέσει απεριόριστα κανάλια, σημείωσε ο Λ. Κρέτσος, τη στιγμή που η DIGEA αυτή τη στιγμή παραβιάζει κανονισμούς σε σχέση με το HD και άλλες παραμέτρους. Έχουμε μελετήσει το φάσμα και βάσει μελετών δεν μπορούμε να μιλάμε για απεριόριστα κανάλια, και με κανόνες της αγοράς και βάση τεχνολογικών υποδομών, πρόσθεσε.
Η αδιάβλητη διαδικασία της αδειοδότησης προχωρά κανονικά, τόνισε, και τώρα είναι στο χέρι της Δικαιοσύνης (αναφερόμενος και στις αποφάσεις του ΣτΕ) να κάνει τη δουλειά της. Εμείς, συμπλήρωσε ο γγ Ενημέρωσης, θεωρούμε ότι από την πλευρά μας κάνουμε το σωστό και ότι λειτουργούμε με βάση του όσα ορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα.
Σχετικά με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, είπε ότι η κυβέρνηση ήθελε από την αρχή ισχυρό ΕΣΡ, αλλά δεν μπορεί να παραλύσει το κράτος εάν κάποιες πολιτικές δυνάμεις εμποδίσουν το μέσο. Ο νόμος Παππά είναι απολύτως συμβατός με το Σύνταγμα, καθώς και όλες οι αποφάσεις της ΓΓΕΕ, το πόθεν έσχες, τα πρακτικά κλπ, είναι σύννομα, συμπλήρωσε. Έκανε λόγο για ένα «παράλυτο» ΕΣΡ τα τελευταία χρόνια, «αφημένο», το οποίο με τον τρόπο αυτό συνετέλεσε και στην αποσύνθεση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. «Ωστόσο, το ΕΣΡ δεν είναι αυτοσκοπός», τόνισε, «είναι το μέσο για τις συνταγματικές επιταγές που πρέπει να εφαρμόζονται».
Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους και ό,τι πει η Δικαιοσύνη, δήλωσε αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναμένεται, ενώ τόνισε πως «σε σχέση με τον διαγωνισμό αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί ήταν επιτυχημένος και από πλευράς διαδικασίας και από το ύψος του τελικού τιμήματος για το Δημόσιο, αλλά και από πλευράς ισονομίας».
Τα κανάλια μετά τις 80 μέρες που απομένουν μέχρι την εφαρμογή του νόμου δεν κλείνουν, σημείωσε ο κ. Κρέτσος, απλά θα σταματήσουν να εκπέμπουν σε ψηφιακή ευρυεκπομπή. Από εκεί και πέρα, μπορούν να παράγουν και να διανέμουν περιεχόμενο και να εκπέμψουν με άλλες μορφές τεχνολογίας, πρόσθεσε. «Δεν μπαίνει μαύρο» τόνισε ο κ. Κρέτσος, «έχει υπάρξει αρκετό διάστημα για να προετοιμαστούν όλοι, για μια διαδικασία αδειοδότησης που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 27 χρόνια».
Όσον αφορά στις οικονομικές προσφορές στον διαγωνισμό, σημείωσε ότι ο έλεγχος του πόθεν έσχες έγινε με βάση όσα αναφέρονται στην προκήρυξη του νόμου. «Όποιος αισθάνεται ότι έχει αδικηθεί», προσέθεσε, «μπορεί να πάει στα δικαστήρια». Για το αν τα κανάλια που πήραν άδεια είναι βιώσιμα, δήλωσε ότι με τις νέες εφαρμογές της τεχνολογίας σε όλους τους οπτικοακουστικούς τομείς, υπάρχουν δυνατότητες για τους νέους επιχειρηματίες.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Τραγωδία στην άσφαλτο – Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες - ΦΩΤΟ
- Όχι από την τρόικα στο «πάγωμα» ασφαλιστικών οφειλών - Ζητούν επιπλέον περικοπές
- Τρομάξαμε να την αναγνωρίσουμε: Πρόκειται για πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια
- Σοκ για το Δημόσιο: Μείωση μισθών και πάγωμα προσλήψεων ζητά η τρόικα
- Viral: Πόσο πλούσιος θα ήταν ο Πάμπλο Εσκομπάρ εάν ζούσε σήμερα;
- Βερύκιος: Τι αποκάλυψε για ταξίδι Κοντομηνά στην Αμερική και για το μέλλον του Alpha [video]
- Σκληρή αυτοκριτική και ράπισμα Χρυσόγονου στον ΣΥΡΙΖΑ με 14 θέσεις
- Τους τρέλανε στην Εξεταστική ο Γ. Κουρής...
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Aixmi
- Συγκέντωση στο υπ. Παιδείας για δασκάλους και νηπιαγωγούς
- Κόντρα μεταξύ Φίλη-Χαρακόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων (BINTEO)
- Ολάντ και Αριστερά θα αποκλείονταν από τον α’ γύρο αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα
- Έβαλε να βιάσουν τη 10χρονη κόρη της προτού τη δολοφονήσει
- Στην Εξεταστική για τα δάνεια σε ΜΜΕ οι Γ. Βαρδινογιάννης και Θ. Κυριακού
- Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της British Airways
- Συναγερμός σε πτήση της British Airways
- Άδωνις: Δεν επιτρέπουμε μικρά παιδιά να γίνουν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης
- Προσκαλούν τον Τσίπρα σε Διάσκεψη στη Βιέννη για το προσφυγικό
- Στο 0,4% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο

- Τελευταία Νέα Aixmi
- Κρέτσος για άδειες: Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους
- Συγκέντωση στο υπ. Παιδείας για δασκάλους και νηπιαγωγούς
- Έβαλε να βιάσουν τη 10χρονη κόρη της προτού τη δολοφονήσει
- Προσκαλούν τον Τσίπρα σε Διάσκεψη στη Βιέννη για το προσφυγικό
- Κόντρα μεταξύ Φίλη-Χαρακόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων (BINTEO)
- Στην Εξεταστική για τα δάνεια σε ΜΜΕ οι Γ. Βαρδινογιάννης και Θ. Κυριακού
- Ν.Δ.: Ένοχη σιωπή της κυβέρνησης για τα πόθεν έσχες των πλειοδοτών
- Στο 0,4% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο
- Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της British Airways
- Μήνυση Σαββίδη κατά εκπροσώπων του Alpha για ψευδή καταμήνυση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Βόζεμπεργκ: Η απόφαση περί μετεγκατάστασης δεν λειτουργεί επαρκώς - BINTEO
- Ο Βούτσης για τις γερμανικές επανορθώσεις: Η οικονομική διάσταση έρχεται δεύτερη
- Η Γιουβέντους θυμάται την μαγεία του Νέντβεντ
- Αναβιώνει το «Κεσκέκι» στην Καισαριανή [εικόνες]
- Πώς θα δοθούν τα 10.000 voucher που δεν αξιοποιήθηκαν για τους παιδικούς σταθμούς
- Βρέθηκε νεκρός στις σκάλες του σπιτιού του
- Βραδιά πανσέληνου για το κοινό διοργανώνει το Αστεροσκοπείο Αθηνών
- Βίασαν γυναίκα και παιδί γιατί έφαγαν μοσχαρίσιο κρέας
- Γ. βαρδινογιαννης και θ. κυριακου στην εξεταστικη στις 20 και 22 σεπτεμβριου #vouli
- Ο Δημήτρης Λάλος σκηνοθετεί το «Δείπνο» του Λαζόπουλου!