Κραυγή 12χρονης που σώθηκε από δουλεμπορικό: Μην έρχεστε στην Ευρώπη!

00:34 30/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Ένα 12χρονο κοριτσάκι από τη Γκάμπια, που επέζησε από ναυάγιο δουλεμπορικού στη Μεσόγειο, έγραψε ένα γράμμα σε όσους θέλουν να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη. «Μην έρχεστε», τους εκλιπαρεί, έχοντας ζήσει τον θάνατο όλων των συγγενών και φίλων της.

«Έρχομαι από τη Γκάμπια. Διέσχισα την θάλασσα για να φθάσω στην Ιταλία. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν, οι καλύτεροι φίλοι μου, οι αδελφές μου και οι αδελφοί μου πέθαναν στα κύματα», γράφει.

«Είδα πολλά να συμβαίνουν για τα οποία δεν μπορώ να μιλήσω. Αυτό που μόνο μπορώ να πω, είναι να προειδοποιήσω τους ανθρώπους που θέλουν

να έρθουν: μην έρχεστε, σας παρακαλώ, αδέλφια μου, διότι είναι σκληρό να λες αντίο. Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ», συνεχίζει.

Το κοριτσάκι είχε επιβιβαστεί στη Λιβύη σε δουλεμπορικό και έφτασε στην Ιταλία στις 14 Απριλίου. Ήταν ανάμεσα στους 150 που επέζησαν. Οι γονείς και ο αδελφός της ταξίδευαν στο αμπάρι. Για εκείνη και τη λίγο μεγαλύτερη αδελφή της είχαν πληρώσει περισσότερα χρήματα για να μείνουν στη γέφυρα.

Όταν το πλοίο άρχισε να βυθίζεται, η αδερφή της χρησιμοποίησε τις τελευταίες δυνάμεις που της απέμεναν για να τη σώσει. Έκανε ό,τι μπορούσε για να την κρατήσει στην επιφάνεια της θάλασσας. Η ίδια, όμως, δεν κατάφερε να σωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα