Κρατάνε την κοιλιά τους από τα γέλια Καραμανλής-Σαμαράς με Ντόρα-δελφίνους

00:14 25/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Το απόλυτο «χουνέρι» επιφύλαξαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής στους «δελφίνους» της ΝΔ, που είχαν ανοίξει πανιά για την ηγεσία.
Επέβαλαν ως μεταβατικό πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και -μέσω των βουλευτών που επηρεάζουν- έκαμψαν κάθε πιθανή αμφισβήτησή του έως την άνοιξη του 2016.

Οι δυο πρώην πρωθυπουργοί δεν εκτιμούν κανέναν και καμία από τους υποψήφιους αρχηγούς -και δεν το κρύβουν. Δεν πιστεύουν ότι μπορεί κανείς τους να ανασυντάξει την Κεντροδεξιά, ούτε να σταθεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Πολύ περισσότερο δε θέλουν να παραχωρήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στη Ντόρα Μπακογιάννη.

Η επιλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει, λοιπόν, πολλαπλά πλεονεκτήματα γι αυτούς.

* Πρώτον, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην κομματική βάση.

* Δεύτερον, έχει συνδέσει όλη τη ζωή του με τη ΝΔ. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, γραμματέας του κόμματος επί Κώστα Καραμανλή, πρόεδρος της Βουλής επί Αντώνη Σαμαρά.

* Τρίτον, διαθέτει εξαιρετικές σχέσεις με τους βουλευτές, τα κομματικά στελέχη και τη νεολαία.

Συνεπώς, ο Μεϊμαράκης θα οδηγήσει τη ΝΔ στις εκλογές του Φθινοπώρου, χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά ενδοκομματική διαδικασία ανάδειξης διαδόχου του Αντώνη Σαμαρά. Ουδέποτε έχει συμβεί κάτι παρόμοιο, σε κανένα κόμμα, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Οι δυο πρωθυπουργοί άφησαν στα «κρύα του λουτρού» όλους τους υποψήφιους (και επισπεύδοντες) διαδόχους…

Keywords
Τυχαία Θέματα