Κοζάνη: «Θερμή» υποδοχή σε Σταθάκη με συνθήματα και αποδοκιμασίες

23:16 31/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Εν μέσω συνθημάτων κι αποδοκιμασιών, για τις εξελίξεις με την ΔΕΗ, χωρίς όμως να συμβεί κάτι ακραίο, αφίχθη, λίγο μετά τις 18:30, στο κτήριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στην ΖΕΠ, ο Υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης.

Εργαζόμενοι της ΔΕΗ, υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αποδοκίμασαν τον Υπουργό, ενώ για κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα, όταν πήγε η κατάσταση να ξεφύγει, παρενέβη,

με φωνές, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να περάσει, κανονικά, χωρίς παρατράγουδα, ο Υπουργός μέσα στο κτήριο, όπως και έγινε.

Λίγο πριν μπει στο εσωτερικό του κτηρίου, ο Γ.Γ. του Σωματείου Σπάρτακος, Σάκης Μάστορας, διάβασε μια μαντινάδα στον Υπουργό, λέγοντάς του: «Δε σε θέλουμε λιποτάκτη».

‘Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ΔΕΗ να παραμείνει ο στρατηγικός πυλώνας του ενεργειακού τομέα της χώρας. Για να παραμείνει, προφανώς πρέπει, να γίνουν διάφορες αλλαγές. Η ΔΕΗ για να παίζει στρατηγικό ρόλο πρέπει να στηριχθεί και να παραμείνει ενεργός ο ρόλος του λιγνίτη στο ενεργειακό μας μείγμα’.
Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, στη δευτερολογία τoυ, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, ο Γ. Σταθάκης, σημειώνοντας, όμως, πως: «Τ’ ότι θα υπάρξει άνοιγμα στο πεδίο του λιγνίτη, θα υπάρξει. Δεν μπορεί να αποφευχθεί».

Πηγή: kozan.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα