Κουβέλης: Άγνωστο πότε θα αφεθούν ελεύθεροι οι 2 Έλληνες

19:24 24/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Βέβαιος ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνεχίσει τη ρητορική τής έντασης στο Αιγαίο και μετά τις εκλογές τού Ιουνίου, είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας,.

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής εμφανίστηκε απαισιόδοξος, τονίζοντας ότι η στρατηγική τού Τούρκου προέδρου κατατείνει στην αμφισβήτηση τής κυπριακής ΑΟΖ.

«Εκτιμώ, η κρίση μου είναι ότι δεν θα σταματήσει ο Ερντογάν. Με κυμαινόμενη ένταση, αυτό που επιδιώκει η Τουρκία, ανεξαρτήτως εκλογικούς αποτελέσματος, θέλει να εξασφαλίσει πεδίο όπως λέγεται στη διπλωματική γλώσσα με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα για να βρεθεί κάποια στιγμή η Τουρκία παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Αυτό τους απασχολεί, αυτό τους δημιουργεί την επιλογή που προωθούν», τόνισε.

Αναφερόμενος στην κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στη φυλακή υψίστης ασφαλείας τής Αδριανούπολης απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον χρόνο απελευθέρωσής τους.

«Λένε ότι προέκυψε ανάγκη έρευνας και τρίτου κινητού τηλεφώνου με το σκεπτικό ότι υπάρχει λογιστικό στρατηγικού χαρακτήρα. Είναι επιλογή της Τουρκίας να προωθεί τη χρονοτριβή γιατί ένα απλό διασυνοριακό ζήτημα το έχει εντάξει στη πολιτική της Τουρκίας με την απαράδεκτη ρητορική έντασης. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την άρση της προσωρινής προφυλάκισης απέβησαν άκαρπες. Και προκειμένου να φύγουν από τις φυλακές, δηλώθηκε ότι ο τόπος κατοικίας τους θα είναι το ελληνικό προξενείο! Το απέρριψαν για τέταρτη φορά και η τελευταία ήταν πριν 2 μέρες. Σε αντίθεση με αυτό που η ελληνική Δικαιοσύνη έπραξε σε δύο περιπτώσεις χρονικά κοντινές, προς το ζήτημα της κράτησης. Αυτό το λέω γιατί, δείτε δύο τεράστιες διαφορές στην απονομή της δικαιοσύνης».

Κουβέλης: Άγνωστο πότε θα αφεθούν ελεύθεροι Μητρετώδης-Κούκλατζης

The post Κουβέλης: Άγνωστο πότε θα αφεθούν ελεύθεροι οι 2 Έλληνες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα