Κούρσα ήθους: Σταμάτησε για να βοηθήσει συναθλήτριά της (ΒΙΝΤΕΟ)

21:12 17/8/2016 - Πηγή: Aixmi

H πιο συγκλονιστική στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Εκεί που το Ολυμπιακό ιδεώδες αναδείχθηκε περίτρανο και περήφανο. Μία στιγμή μεγαλειώδης που θα μείνει στην ιστορία των Αγώνων…

Ήταν ο αγώνας 5.000 μ. γυναικών. Η Νίκι Χάμπλιν από τη Νέα Ζηλανδία ήταν μόλις 2.000 μ. πριν από τη γραμμή τερματισμού

όταν παραπάτησε και είδε το όνειρό της να γκρεμίζεται. Αυτό που δεν υπολόγιζε όμως ήταν ότι χάνοντας την ισορροπία της έπεσε πάνω στη συναθλήτριά της από την Αμερική Άμπεϊ Ντ’ Αγκοστίνο.

Η αθλήτρια ξαφνιάστηκε κι έπεσε στο τερέν του γηπέδου. Αμέσως σηκώθηκε όρθια βοηθώντας και τη Χάμπλιν να σηκωθεί και προσπάθησε να συνεχίσει την κούρσα της. Ωστόσο ο τραυματισμός στον αστράγαλό της ήταν βαρύς. Μάλιστα φάνηκε ότι έκλαιγε από τον πόνο. Αν και χτυπημένη συνέχισε την κούρσα και η Χάμπλιν που είχε προκαλέσει το ατύχημα έμεινε δίπλα της για να την προσέχει.

Η Χάμπλιν τερμάτισε 29η και η Ντ’ Αγκοστίνο ακριβώς από πίσω της, ενώ αμέσως μετά μεταφέρθηκε με αναπηρική καρέκλα στο ιατρείο του γηπέδου.

Η Χάμπλιν εξέφρασε τον θαυμασμό της για τη συναθλήτριά της.

«Αυτή η κοπέλα είναι το Ολυμπιακό ιδεώδες. Δεν την είχαα ξανασυναντήσει ποτέ. Ποτέ δεν είχα συναντήσει τέτοιο κορίτσι. Και είναι εκπληκτικό. Είναι εκπληκτικη γυναίκα. Mε έσπρωχνε και μου έλεγε σήκω πρέπει να το τελειώσεις αυτό. Και είπα ναι πρέπει να σηκωθώ. Αυτό είναι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πρέπει να το τελειώσουμε αυτό.

Με βοήθησε πρώτα εκείνη. Προσπάθησα να τη βοηθήσω. Ήταν πολύ άσχημα» είπε η Χάμπλιν στο τέλος της περιπετειώδους κούρσας που τη συνέχισε κάποια στιγμή αφήνοντας την Ντ’ Αγκοστίνο πίσω της.

«Δεν είχα διαπιστώσει καν ότι ακόμη έτρεχε. Όταν κοίταξα πίσω στη γραμμή τερματισμού και την είδα να τρέχει ακόμη εξεπλάγην«.

Keywords
Τυχαία Θέματα