Κουμουτσάκος για Ερντογάν: Σοβαρός προβληματισμός από τις δηλώσεις του

09:05 7/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Με αφορμή τη συνέντευξη Ερντογάν στον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, επεσήμανε πως οι δηλώσεις του προκαλούν προβληματισμό καθώς η επιμονή στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης διαβρώνει τις προσπάθειες βελτίωσης των διμερών σχέσεων.

Αναλυτικά:

«Η συνέντευξη του Τούρκου Προέδρου προκαλεί έντονο προβληματισμό. Ελπίζουμε να μην αποδειχθεί αρνητικό πρόκριμα για τη σημερινή επίσκεψή του στη χώρα μας. Η επιμονή στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στο

Αιγαίο και σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου, καθώς και οι υποδείξεις προς την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, διαβρώνουν τις προσπάθειες βελτίωσης των διμερών μας σχέσεων. Η συνέντευξη Ερντογάν δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα και αμφιβολίες για το πώς έχει προετοιμαστεί η επίσκεψη αυτή από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο των Εξωτερικών».

Λίγο νωρίτερα, σε δηλώσεις του στον Αθήνα 9,84, ο Γιώργος Κουμουτσάκος επεσήμανε πως σε μια συγκυρία απομόνωσης της Τουρκίας από τη Δύση, η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα έχει ιδιαίτερη σημασία. Σημείωσε ότι η Ελλάδα κάνει μια μεγάλη χειρονομία που πρέπει να αξιοποιήσει. “Και περιμένουμε ότι η Άγκυρα θα την αξιολογήσει & θα ανταποκριθεί ανάλογα” υπογράμμισε προσθέτοντας:

“Στην προηγούμενη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στη Θράκη, το 2004, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις δηλώσεις του, με διατυπώσεις σεβασμού της χώρας που τον φιλοξενούσε. Αυτός είναι ο πήχης και τώρα.

Ελπίζω ότι το ΥΠΕΞ έχει διασφαλίσει ότι η επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη θα εξελιχθεί με τρόπο που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η κυβέρνηση και τα στελέχη της ρίχνουν συστηματικά το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, με ευτέλεια και ύβρεις που απαξιώνουν συνολικά την πολιτική ζωή. Αυτό είναι συνταγή φθοράς της Δημοκρατίας μας και αποτυχίας της πατρίδας μας. Δεν θα το επιτρέψουμε”.

The post Κουμουτσάκος για Ερντογάν: Σοβαρός προβληματισμός από τις δηλώσεις του appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα