Κώστας Λαπαβίτσας: Η κυβέρνηση να πει στους Ευρωπαίους: «Ως εδώ ήταν»

16:05 9/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Το ζήτημα της ρήξης με τους Ευρωπαίους επαναφέρει στην επικαιρότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ημαθίας, μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Wiener Zeitung», τόνισε πως δεδομένης της σκληρής στάσης της Ευρώπης εναντίον της Ελλάδας, η κυβέρνηση πρέπει να διαθέτει την επιλογή της ρήξης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αδύνατο να διεκδικήσει την αλλαγή.

«Η ελληνική

κυβέρνηση πρέπει να αναφωνήσει στους Ευρωπαίους: Μέχρι εδώ ήταν… Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συνεχίσει τη λιτότητα, επειδή οι Έλληνες δεν θέλουν να αυτοκτονήσουν» .

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, η Ελλάδα αναζητά την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης, μέσω των δημόσιων πόρων. «Μόνο έτσι θα ενισχυθεί η κατεστραμμένη ελληνική οικονομία».

Όσον αφορά το «μέτωπο» των μεταρρυθμίσεων, ο βουλευτής υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα ήταν υπέρ των επαναστατικών και ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων, σε θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο.

Όπως σημείωσε όμως, οι μεταρρυθμίσεις που προωθούν ΔΝΤ και ΕΕ είναι αστείες. «Είναι ξεπερασμένες και εξυπηρετούν μία αποτυχημένη πολιτική»,

Καταλήγοντας, αποσαφήνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διασπαστεί, συμπληρώνοντας πως «τέτοια σενάρια διακινούν όσοι διεξάγουν πόλεμο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ»

Keywords
Τυχαία Θέματα