Κορωνοιός: Ποιές περιοχές και νησιά κινδυνεύουν με τοπικό lockdown

12:02 18/10/2020 - Πηγή: Aixmi

Στο επίπεδο 3 και μόλις ένα βήμα πριν μπουν σε σε lockdown, βρίσκονται αρκετές περιοχές και νησιά της χώρας μας καθώς ο κορωνοιός παίρνει απειλητικές διαστάσεις.  

Τα 20.000 ενεργά κρούσματα που υπάρχουν σήμερα σε όλη τη χώρα κάνουν την Ελλάδα να μοιάζει με επιδημιολογικό «ηφαίστειο».

Παρότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχουν αποκλείσει ένα γενικό lockdown σε όλη τη χώρα, τα τοπικά «λουκέτα» ξεκίνησαν όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Κοζάνης.

Ανησυχία

προκαλεί το γεγονός πως σε 10 ημέρες από σήμερα οι ειδικοί αναμένουν κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων λόγω του καιρού. Άλλωστε όπως έχει αποδείξει η εμπειρία πια της πανδημίας από άλλες χώρες, όσο χαλάει ο καιρός τόσο θα αυξάνεται η μεταδοτικότητα. Αυτό φοβούνται ειδικοί και αρχές καθώς προς το τέλος Οκτωβρίου που θα αρχίσει η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και οι πολίτες θα μπαίνουν σε κλειστούν χώρους, η μεταδοτικότητα του ιού αυξάνεται κατά 10 φορές.

Ποιές περιοχές κινδυνεύουν

Λόγω της αναμενόμενης πτώσης της θερμοκρασίας, οι αρχές διατυπώνουν ανησυχία για τις περιοχές που σήμερα βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό. Θεωρούν πως αν δεν περιοριστεί σήμερα η διασπορά του ιού, οι συνθήκες δεν θα ευνοούν αργότερα.

Οι 7 περιοχές της Ελλάδος που βρίσκονται σήμερα σε πορτοκαλί συναγερμό και όπου έχουν επιβληθεί και μέτρα περιορισμού είναι:

Ιωάννινα

Τρίκαλα

Καρδίτσα

Καστοριά

Πέλλα

Αχαΐα

Αττική

Τα 16 νησιά που σήμερα παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογιό φορτίο με βάση τους παράγοντες που συνυπολογίζουν οι επιστήμονες:

Υδρα

Πόρος

Σπέτσες

Αίγινα

Αγκίστρι

Ζάκυνθος

Κύθνος

Κέα

Λέσβος

Σάμος

Μύκονος

Σαντορίνη

Ηράκλειο

Σίκινος

Φολέγανδρος

Ιος

The post Κορωνοιός: Ποιές περιοχές και νησιά κινδυνεύουν με τοπικό lockdown appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα