Κοροναϊός -Kρούσματα σε Iταλία, Ελβετία, Ισπανία, Αυστρία, Κροατία

18:53 25/2/2020 - Πηγή: Aixmi

Σε 5 ευρωπαϊκές χώρες έχουν εμφανιστεί κρούσματα κοροναϊού και ο συναγερμός έχει ανέβει στο κόκκινο, πλέον, σε όλη την Ευρώπη.

Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στην Ιταλία, στο ιταλόφωνο καντόνι Τιτσίνο, που συνορεύει με την Ιταλία. Το υπουργείο Υγείας έχει αποφύγει να διευκρινίσει πού ακριβώς έχει καταγραφεί το πρώτο κρούσμα, ωστόσο το ελβετικό δίκτυο RTS μετέδωσε πως οι αρχές στο Τιτσίνο επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα.

Την ίδια ώρα οι ισπανικές αρχές εντόπισαν

το πρώτο κρούσμα στην ηπειρωτική χώρα, συγκεκριμένα στην Καταλονία. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη διαπιστωθεί άλλα τρία, στα Κανάρια νησιά και τη Μαγιόρκα. Επρόκειτο για τουρίστες από τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βρετανία.

Δυο κρούσματα ανακοίνωσε στο έδαφός της και η Αυστρία. Από τον ιό έχουν προσβληθεί δυο Ιταλοί, οι ζουν στο Τιρόλο και είχαν επισκεφθεί τη Λομβαρδίας της Ιταλίας.

Παράλληλα και η Κροατία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα. Πρόκειται για ασθενή που νοσηλεύεται στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ. «Ο ασθενής βρίσκεται σε κλινική για λοιμώδη νοσήματα. Είναι μάλλον νεαρής ηλικίας και παρουσιάζει ηπιότερα συμπτώματα. Βρίσκεται στην απομόνωση και η κατάστασή του είναι καλή μέχρι στιγμής», ανέφερε ο πρωθυπουργός Πλένκοβιτς

The post Κοροναϊός -Kρούσματα σε Iταλία, Ελβετία, Ισπανία, Αυστρία, Κροατία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα