Κόντρα στη Βουλή μεταξύ Άδωνι και Κουρουμπλή για το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

15:15 22/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Επερώτηση κατέθεσαν 25 βουλευτές της ΝΔ σχετικά με τη ρύπανση του Σαρωνικού απαιτώντας από τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή όλες τις απαντήσεις.

Στην πρωτολογία του ο υπουργός έκανε πάλι λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες με φτηνό τρόπο» και επανέλαβε τα περί μαύρης προπαγάνδας από την αντιπολίτευση και ορισμένα ΜΜΕ. Επιπλέον, δικαιολόγησε ακόμη μια φορά τους χειρισμούς

του ίδιου και του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, ενώ υποστήριξε ότι ταξίδεψε τη Δευτέρα στο Λονδίνο αφού τον διαβεβαίωσαν ότι το βυθισμένο πλοίο είχε σφραγιστεί κατά 95%.

Στη Βουλή σημειώθηκε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό και στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αποκάλυψε ότι σύμφωνα με τα ίχνη GPS το Ειδικό Απορρυπαντικό Σκάφος ΑΚΤΕΑ βρισκόταν στο Πέραμα από το μεσημέρι της Δευτέρας και είχε μάλιστα διέλθει πλησίον του σημείου του ναυαγίου χωρίς να ειδοποιηθεί για να συνδράμει στην επιχείρηση απορρύπανσης.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τους κκ. Κουρουμπλή και Σαντορινιό ότι ενδεχομένως να ήθελαν να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα και γι’ αυτό ζήτησαν τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την ασφάλεια στη θάλασσα όταν πλέον το πλοίο ΑΚΤΕΑ ήταν ελεύθερο. Ζήτησε για άλλη μια φορά την παραίτηση του υπουργού όπως και όλοι οι ομιλητές της ΝΔ αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός, πάντως, επέμεινε ότι στις περιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης την ευθύνη την έχουν οι ιδιωτικές εταιρείες με βάση τον νόμο και το Λιμενικό λειτουργεί επικουρικά.

Στήριξη στον κ. Κουρουμπλή παρείχε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμενος, αντικρούοντας την απαίτηση της αντιπολίτευσης για παραίτηση του υπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα