Κόντρα Σαμαρά – Βενιζέλου μέσω «κύκλων»

20:21 6/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Η ένταση που υπέβοσκε από χθες μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλου ξέσπασε σήμερα και προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση. Μετά την ουσιαστική απόρριψη από πλευράς πρωθυπουργού του αιτήματος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για σύσκεψη των τριών αρχηγών, υπήρξαν διαρροές από το Μέγαρου Μαξίμου με τη σαφή αιχμή κατά της Ιπποκράτους ότι ο Σαμαράς

δεν είναι πρωθυπουργός υπο κηδεμονία!

Σήμερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος έδωσε δημόσια διάσταση στο θέμα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί συλλογικά. Φρόντισε, όμως, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε προχθές ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Δατσέρης, τονίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα αντικατάστασης του πρωθυπουργού ούτε εισόδου του ιδίου στην κυβέρνηση ως αντιπροέδρου (τα είπε στο Νίκο Χατζηνικολάου στο Real Fm).

Ακολούθησαν νέες διαρροές από την κυβέρνηση, οι οποίες μεταδόθηκαν, και η ένταση χτύπησε κόκκινο. Το ΠΑΣΟΚ σκλήρυνε τη στάση του και σε non paper, που έστειλε στους δημοσιογράφους, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι μονοκομματική και, συνεπώς, η συνεργασία των τριών αρχηγών είναι προϋπόθεση ενότητας και όχι άσκηση κηδεμονίας του πρωθυπουργού.
Σπεύδει δε να χαρακτηρίσει αφελείς όσους προσδοκούν άμεσα πολιτικά οφέλη, που νομίζουν ότι θα τα κεφαλαιοποιήσει η ΝΔ.  

Και καταλήγει: Εάν οι «κύκλοι του Μαξίμου» θεωρούν ότι ενισχύεται η εικόνα του Πρωθυπουργού, στηρίζεται η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας με το να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση των τριών αρχηγών, ώστε να υπάρξει συντονισμός ενεργειών και θέσεων, πριν από το νέο κύκλο συναντήσεων με την τρόικα και πριν από το άτυπο Eurogroup της 14/9 στη Λευκωσία, όπου πρέπει να παρουσιαστεί ο κατάλογος των μέτρων, κάνουν οφθαλμοφανές λάθος, το οποίο βλάπτει την κυβέρνηση και τη χώρα και όχι το ΠΑΣΟΚ».

Keywords
Τυχαία Θέματα