Κοντονής: Καταγέλαστες οι αντιδράσεις στο Σκοπιανό

13:05 24/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Για καταγέλαστες αντιδράσεις έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην ΕΡΤ για τις αποδοκιμασίες εναντίον του στα Γιαννιτσά αλλά και τα λοιπά επεισόδια κατά συναδέλφων του στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής: «Οκτώ νεοναζί θαυμαστές του Χίτλερ, και καμιά δεκαριά ακροδεξιοί της ΝΔ ήταν στα Γιαννιτσά».

Επίσης σημείωσε

ότι δεν τον νοιάζουν μεμονωμένες αντιδράσεις που συνδυάζονται με τραμπουκισμό και βία. «Είναι περιθωριακές και καταγέλαστες. Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να διαιωνιστεί σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία που θα περιορίζεται μονό στις διακρατικές σχέσεις ΕλλάδαςΣκοπίων, ή μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό – πάγια θέση όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών- έναντι πάντων. Δεν υπάρχει θέμα εθνότητας, η συμφωνία διαλαμβάνει μόνο το θέμα της ιθαγένειας».

Σχετικά με τις 180 ψήφους που αναφέρει ο Πάνος Καμμένος για την ψήφιση της συμφωνίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι αυτό δεν είναι συνταγματική επιταγή. «Δεν είναι συνταγματική επιταγή επειδή το λέει ο κ. Καμμένος. Η μη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία είναι πλέον μαξιμαλιστική, το είχε πει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέροντας μάλιστα ότι ο Σαμαράς ‘τα έκανε μούσκεμα’».

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Eurogroup για την επιμήκυνση χρέους σχολίασε: «Ας περιοριστούμε σε αυτά που λένε οι διεθνείς αναλυτές… Δεν γίνεται να έχουμε θετικές αναλύσεις και σχόλια στο εξωτερικό, και ανακοινώσεις και αναλύσεις στο εσωτερικό που κινούνται από την καταστροφή έως την απόλυτη καταστροφή».

The post Κοντονής: Καταγέλαστες οι αντιδράσεις στο Σκοπιανό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα