Κοντονής: Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες για την ήττα

14:56 12/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Ευθύνες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα στις εκλογές (με «σημαντική διαφορά», όπως είπε) επέρριψε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ότι πρέπει να αποδοθούν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Status», τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ευθύνη στην ηγετική ομάδα. Και το γεγονός ότι οδηγηθήκαμε στις ευρωεκλογές με τον τρόπο που οδηγηθήκαμε, ήμασταν λίγοι αυτοί που λέγαμε ότι τα πράγματα

δεν πάνε καλά κι είναι ένα στοιχείο ευθύνης, που πρέπει να αποδοθεί».

Και πρόσθεσε: «Ακόμη και την περίοδο πριν από τις εκλογές έγιναν πράγματα που δεν ήταν ιδιαίτερα τιμητικά για μας, όπως ο τρόπος που έγινε η ψήφιση των κωδίκων ή στον τρόπο που είχε οργανωθεί και τελικά επεστράφη το Προεδρικό Διάταγμα για την επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου».

Ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και της κατάστασης που οδήγησε στην ήττα, η οποία για πολλούς ήταν απροσδόκητη, όπως είπε. Για να συμπληρώσει με νόημα: «Όχι για μένα, πάντως. Το κόμμα πρέπει συλλογικά να επεξεργαστεί όλη αυτή την κατάσταση. Είναι προβληματικό το γεγονός ότι δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα αποτίμηση. Κάναμε πολλά σωστά για τη χώρα, αλλά γίνανε και λάθη και καθυστερήσεις και συγκρούσεις που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν. Πρέπει όλα αυτά να συζητηθούν στα όργανα του κόμματος. Εγώ δεν μασάω τα λόγια μου».

Όσο για τη διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι «η διαδικασία που γίνεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είχε ξεκινήσει από το 2012».

..

The post Κοντονής: Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες για την ήττα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα