Κωνσταντοπούλου κατά Στουρνάρα, δημοσιογράφων και… διαδηλωτών

19:23 19/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Μία μέρα μετά το διαπληκτισμό της με δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, και λίγο πριν την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επέλεξε να καλέσει τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα ώστε να δώσει εξηγήσεις

στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που διερευνά εκ νέου το σκάνδαλο της SIEMENS.

Την πρόσκληση θα την αποστείλει σήμερα στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Μάλιστα, ερωτηθείσα για το τι θα γίνει σε περίπτωση που εκείνος αρνηθεί, απάντησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «όνειρο θερινής νυκτός» το ενδεχόμενο να έρθει συμφωνία με τους δανειστές το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή.

Μετά από σχετικές ερωτήσεις, η ίδια δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας και παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Ανφερόμενη δε, σε tweet της Ευρωπαικής Επιτροπής στη Ελλάδα που επιδοκίμαζε την κινητοποίηση εξέφρασε την άποψη ότι είναι θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση, «διότι σήμερα μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, αύριο μπορεί να είναι μια άλλη κυβέρνηση».

«Αν δείτε ποιοι καλούσαν στην συγκέντρωση θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας» σημείωσε με νόημα. «Η Βουλή πάντως υποδέχθηκε τους συγκεντρωμένους» κατέληξε.

Τέλος, η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην επιτροπή Αλήθειας για το χρέος, επαναλαμβάνοντας πως είναι παράνομο και τόνισε η αποπληρωμή του συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα