Κωνσταντοπούλου εναντίον Τσακαλώτου: Πως τολμάτε να στοχοποιείτε την Πρόεδρο της Βουλής

14:48 13/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Oλομέτωπη επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τα σχόλιά του περί «Ζωής θέλοντος», το οποίο μάλιστα σημείωσε ότι είναι λάθος ελληνικά.

Απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών είπε: «Κύριε υπουργέ, την Τρίτη το πρωί, όταν βγήκατε από το Hilton,

μετά τις συζητήσεις με τους δανειστές, με στοχοποιήσατε για το πώς πρέπει να λειτουργεί η Βουλή. Και μάλιστα λέγοντας «Ζωής θέλοντος». «Ζωής θελούσης» θέλατε να πείτε, κύριε υπουργέ», ανέφερε ειρωνικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Πως τολμάτε να στοχοποιείτε προέδρους επιτροπών, την Πρόεδρο της Βουλής, πως τολμάτε να τους αποδίδετε δόλο όταν προσπαθούν να τηρήσουν την διαδικασία;» συνέχισε οργισμένη η Πρόεδρος της Βουλής.

Για να προσθέσει: «Εσείς και η κυβέρνησή σας με στοχοποιείτε. Με ποιο δικαίωμα στοχοποιείτε με εκφράσεις και υπαινιγμούς όποιον προσπαθεί απεγνωσμένα να τηρήσει την κοινοβουλευτική λειτουργία; Ακούστηκαν αδιανόητες εκφράσεις και υπαινιγμοί από την πλευρά σας, κύριε υπουργέ».

Ο κ.Τσακαλώτος ζήτησε τον λόγο μόνο για 30 δευτερόλεπτα λέγοντας: «Η παρέμβαση της κας Κωνσταντοπούλου δεν έχει καμία ουσία. Έχει έλλειψη χιούμορ που έκανα αυτό το αστειάκι. Θέλει απλά να ροκανίσει τον χρόνο. Εγώ αυτό δεν θα το κάνω».

Από τα πυρά της Προέδρου της Βουλής δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος ανεφερόμενος στην ίδια σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είπε ότι «θα χρειαζόταν ο Φρόιντ για να αναλύσει την ανθρώπινη υπόσταση».

«Τα εργαλεία της ψυχιατρικοποίησης και της αποδόμησης της προσωπικότητας είναι εργαλεία που χρησιμοποίησαν τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα και αυτοί από τους οποίους υπέφερε η Αριστερά. Γιατί ξεκινήσατε αυτή την στοχοποίηση πώς τολμάτε να στοχοποιείτε την Πρόεδρο της Βουλής» ανταπάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Απαντώντας αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είπε ότι δημιουργεί μεγάλα θεσμικά προβλήματα ο ισχυρισμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι στοχοποιείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα