Κομισιόν προς Ερντογάν: Ανεξάρτητες έρευνες για το δημοψήφισμα

16:06 18/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Αν η Τουρκία επαναφέρει τη θανατική ποινή θα εξαλείψει κάθε ελπίδα να γίνει μέλος της ΕΕ τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σε ενημέρωση του Τύπου.

Όπως τόνισε ο κ. Σχοινάς, «αν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προχωρήσει από τη ρητορική στην πράξη στο θέμα της θανατικής ποινής θα ήταν ξεκάθαρο σημάδι ότι η Τουρκία δεν θέλει να είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας«.

Επεσήμανε ότι η θανατική καταδίκη είναι κάτι παραπάνω από κόκκινη γραμμή «είναι η πιο κόκκινη απ’ όλες τις κόκκινες γραμμές«.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στις

παρατυπίες που φέρεται να σημειώθηκαν κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, ο κ. Σχοινάς μεταφέροντας το αίτημα της Κομισιόν, ζήτησε από τις τουρκικές αρχές να προχωρήσουν σε διαφανείς έρευνες στις φερομενες παρατυπίες.

Διεθνείς παρατηρητές και οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις ανέφεραν αναρίθμητες παρατυπίες στη διάρκεια της εκογικής διαδικασίας. Ο κ. Σχοινάς δήλωσε «η ΕΕ ενθαρρύνει την Τουρκία να προσεγγίσει ξανά την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην απομακρύνεται περισσότερο και γρηγορότερα από εμάς«.

Keywords
Τυχαία Θέματα