Κομισιόν: Εφαρμογή για να γίνει η εκταμίευση των 2 δισεκ. ευρώ

15:41 19/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Την πρόοδο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και ειδικά όσο αναφορά την πορεία υλοποίησης της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, που ψήφισε η Βουλή την Παρασκευή, θα αξιολογήσουν οι επικεφαλής των θεσμών, οι οποίοι έρχονται αύριο, ημέρα Τρίτη στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί Ανίκα Μπράιτχαρτ, οι συνομιλίες

μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και των ελληνικών αρχών θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, από την Τετάρτη ως την Παρασκευή, και τα τεχνικά κλιμάκια της Επιτροπής βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Πιερ Μοσκοβισί, οι θεσμοί θα αξιολογήσουν τη συμβατότητα των προαπαιτουμένων που ψηφίστηκαν με τις απαιτήσεις των πιστωτών όπως έγινε και με την προηγούμενη αξιολόγηση για να γίνει η εκταμίευση των 2 δισεκ. ευρώ..

Τέλος, η ίδια υπενθύμισε, ότι η δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων αναμένεται να συμφωνηθεί με τις ελληνικές αρχές εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Η επιτυχής υλοποίηση της δεύτερης δέσμης των προαπαιτούμενων θα αποδεσμεύσει την επόμενη υπο-δόση του 1 δισ. ευρώ, ανέφερε η Μπράιτχαρτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα