Κόλαση φωτιάς στη Θάσο – Κάηκαν σπίτια απειλούνται οικισμοί

11:26 11/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Με το πρώτο φως της ημέρας τα αεροπλάνα ξεκίνησαν και πάλι τις ρίψεις νερού από αέρος σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς που έκαιγαν ανεξέλεγκτα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ έχουν εκκενωθεί ο οικισμός Καζαβίτι στον Πρίνο και τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου.

Η προσπάθεια που καταβλήθηκε το προηγούμενο βράδυ επικεντρώθηκε στους ορεινούς οικισμούς Μικρό και Μεγάλο

Καζαβίτι του Πρίνου, όπου κάηκαν κάποια σπίτια.

Τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ.

Στο σημείο επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 ΟΤΑ, 15 εθελοντές, 36 στρατιώτες. Στην προσπάθεια συμβάλλουν 3 μηχανήματα και από αέρος 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλους και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επιθεωρούν από αέρος με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας τις φωτιές του νησιού, και στη συνέχεα θα συμμετάσχουν σε ευρεία σύσκεψη των φορών προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Ο δήμαρχος Θάσου, στις δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και σημειώνει ότι σήμερα ο συντονισμός της κρατικής μηχανής είναι καλύτερος και ουσιαστικότερος αφού έχουν αυξηθεί τα επίγεια και εναέρια μέσα κατάσβεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα