Κοινοτικός αξιωματούχος: Συμφωνία για τα μέτρα

16:37 13/5/2016 - Πηγή: Aixmi

«Η συμφωνία είναι συμφωνία της Ελλάδας, των τριών ευρωπαϊκών θεσμών και των κρατών – μελών της ευρωζώνης, το Εurogroup την ενέκρινε και το ΔΝΤ έχει εκφράσει την ευρεία του στήριξη, ενώ θα πάρει την τελική του απόφαση όταν φέρει το πρόγραμμα στο διοικητικό του συμβούλιο«, ανέφερε Κοινοτικός αξιωματούχος κατά την ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες,

ανακοινώνοντας τη συμφωνία των Κοινοτικών με τις ελληνικές Αρχές όσον αφορά στα δημοσιονομικά μέτρα.

«Σε σχέση με τα εφεδρικά μέτρα, το Εurogroup έχει συμφωνήσει με τον μηχανισμό που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, τους ζητήθηκε να συνδέσουν τα εφεδρικά μέτρα με τους διαρθρωτικούς στόχους του επόμενου προϋπολογισμού και να διασφαλίσουν την περικοπή μισθών και συντάξεων. Οι τελικές διευκρινίσεις θα δοθούν μέσα στο σαββατοκύριακο και η ψήφιση αναμένεται να συμβεί μέσα στην εβδομάδα» εξήγησε ο Κοινοτικός αξιωματούχος.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα πακέτο με 17 prior actions συν ο προληπτικός μηχανισμός πριν από την καταβολή της δόσης. Τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή μέσα στις επόμενες 10 ήμερες πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου για να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης.

H ίδια πηγή έκανε σαφές ότι δεν έχει αποφασιστεί το ποσό της δόσης.

Στη δεύτερη αξιολόγηση θα μεταφερθούν και τα εργασιακά, μετά την εκπόνηση σχετικής έκθεσης.

Η επόμενη αξιολόγηση θα περιέχει περί τα 43 προαπαιτούμενα τόνισε ο αξιωματούχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα