Κοινό μέτωπο Ζάεφ-Ντιμιτρόφ για το όνομα

17:14 10/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση των Σκοπίων απευθύνει μήνυμα ενότητας και παρουσιάζει τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να σχηματίζει κοινό μέτωπο στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με τον υπουργό Εξωτερικών του, Νικολάς Ντιμιτρόφ αν και τον τελευταίο καιρό έντονη ήταν η σεναρολογία για διάσταση απόψεων ανάμεσα στους δύο πολιτικούς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ αλλά και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, έχουν

κοινή γραμμή και εξυπηρετούν τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας, ανάμεσά τους την ενίσχυση της ταυτότητας των πολιτών.

«Η κυβέρνηση και όλα τα μέλη της ενεργούν από κοινού για την επίτευξη των στρατηγικών προτεραιοτήτων της ΠΓΔΜ, που είναι η ένταξη στο NATO και η προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσω αυτής της διαδικασίας εξασφαλίζουμε καλύτερη ζωή για τους πολίτες της χώρας μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Συμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έπρεπε αρχικά να διαχειριστεί την αντιπολίτευση και τον προεδρος και μετά το υπουργικό του συμβούλιο μέχρι να μπορεί να προβεί στο τηλεφώνημα προς την ελληνική πλευρά το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη και δεν αναμένεται να γίνει σήμερα, εκτός απροόπτου.

The post Κοινό μέτωπο Ζάεφ-Ντιμιτρόφ για το όνομα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα