Κογκρέσο σε Ερντογάν: Γιοκ F 35 αν πάρεις ρώσικους S 400

14:29 26/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ανακοινώσει ότι συμφώνησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να αγοράσει από τη Ρωσία το προηγμένο αντιαεροπορικό σύστημα S 400 και, ταυτόχρονα, περιμένει να πάρει από τις ΗΠΑ τα πιο σύγχρονα μαχητικά, τα F 35.

Γίνεται, άραγε, να συμβούν και τα δυο; Ακούγεται από πολύ δύκολο έως αδύνατο. Οι πύραυλοι S 400 έχουν κατασκευαστεί ακριβώς για να αντιμετωπίζουν τα F 35. Είναι δυνατόν μια χώρα να διαθέτει

τεχνολογία και για τα δυο υπερόπλα;

Προς το παρόν οι αρμόδιες Επιτροπές τού αμερικανικού Κογκρέσσου πάγωσαν την πώληση των μαχητικών στην Τουρκία. Όπως έχει γίνει γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο πρότεινε στην κυβέρνηση Ερντογάν να ματαιώσει την αγορά των ρωσικών S 400 και αντ’ αυτών να προμηθευτεί το αντίστοιχο σύστημα Patriot των ΗΠΑ. Έτσι, θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει και η πώληση των F 35.

Προς το παρόν ο Τούρκος πρόεδρος μένει στο «όχι», απειλώντας θεούς και δαίμονες, διότι θέλει να διατηρήσει ζωντανή τη συμμαχία του με τη Ρωσία και το Ιράν. Θα συνεχίσει έως το τέλος την πολιτική αυτή; Το βέβαιο είναι ότι η απρόβλεπτη στάση του έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη όλης τής Δύσης απέναντί του. Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ευρωπαίοι φοβούνται να μοιραστούν μαζί του απόρρητες πληροφορίες και εκτιμήσεις, με τον φόβο διαρροής προς τη Μόσχα ή την Τεχεράνη.

Προφανώς, ο Τραμπ, η Μέρκελ, η Μέιλ και ο Μακρόν επιθυμούν να αποκατασταθούν πλήρως οι σχέσεις με την Τουρκία, την οποία θεωρούν σημαντικότατο σύμμαχο, ωστόσο φαίνεται να διαχωρίζουν την Τουρκία από τον Ερντογάν.

Κογκρέσο σε Ερντογάν: Γιοκ F 35 αν πάρεις ρώσικους S 400

The post Κογκρέσο σε Ερντογάν: Γιοκ F 35 αν πάρεις ρώσικους S 400 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα