Κλυδωνίζεται η ΔΗΜΑΡ – Απόφαση για την παραμονή ή όχι του Κουβέλη στην ηγεσία

20:10 8/6/2014 - Πηγή: Aixmi

Σε φορτισμένο κλίμα συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, υπό το βάρος της συντριπτικής εκλογικής ήττας αλλά και της σκληρής κριτικής που άσκησαν αρκετά μέλη στον Φώτη Κουβέλη για τις πολιτικές επιλογές που οδήγησαν στη συρρίκνωση του κόμματος στο 1,2%.

Στις τοποθετήσεις τους τα περισότερα μέλη της κεντρικής επιτροπής ζήτησαν εξηγήσεις για τα αίτια του απογοητευτικού αποτελέσματος και συγκεκριμένο

πολιτικό στίγμα για το μέλλον.

Οι αποφάσεις, όμως, για το αν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής πλεύσης, καθώς και οι συμμαχίες που θα επιδιώξει η ΔΗΜΑΡ στο μέλλον, θα αποφασιστούν σε επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής που σχεδιάζεται στα τέλη Ιουνίου.

Σήμερα αναμένεται να λυθεί το θέμα της παραίτησης Κουβέλη με πιο πιθανό σενάριο την παραμονή του στην ηγεσία.

Άγνωστο παραμένει πότε θα συγκληθει τελικά το συνέδριο.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν βουλευτές και στελέχη αντιπαρατέθηκαν για την Κεντρο-αριστερά και την κυβερνητική σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ , γιατί δείχνουν να τον εμπιστεύονται οι πολίτες» είπε ο Δημήτρης Χατζησωκρατης, μέλος της ΚΕ για να λαβει την απαντηση απο άλλο μέλος οτι …»ο κόσμος ψήφισε και τη Χρυσή Αυγή επίσης….»

«Υπάρχει η Κεντρο-αριστερά του Βενιζέλου και εμείς δεν έχουμε καμια δουλεία εκεί», είπε η βουλευτής Μαρία Ρεπούση χαρακτηρίζοντας αντιδεοντολογική τη δράση της μειοψηφίας.

«Είπαμε όχι στους 58 και μετά ναι στον Μπεγλίτη, τον Καστανίδη και τον Παπανδρέου» είπε η βουλευτής Νίκη Φούντα, ενώ το μέλος της ΚΕ Γεράσιμος Γεωργάτος μίλησε για πολιτικό τυχοδιωκτισμό:

«Τώρα τι κάνουμε; Ακολουθούμε μια μορφή πλεύσης αντιφατική. Από εκεί που δεν συζητούσαμε με κανέναν, συζητάμε με όλους. Βάζουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ ως προαπαιτούμενο για να κάνουμε τη δουλειά στο τέλος. Αυτό είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός και δεν θα πείσει κανέναν πάλι», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα