Κλεμμένα αρχαία από την Ελλάδα στο γραφείο Αμερικανού μεγιστάνα

13:19 7/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί από Ελλάδα και Ιταλία εντόπισαν αστυνομικοί έπειτα από έφοδο στο σπίτι και το γραφείο στο Μανχάταν του Αμερικανού μεγιστάνα Μάικλ Στέινχαρντ.

Ο διαχειριστής hedge-fund και φιλάνθρωπος συλλέγει τέχνη από την αρχαία Ελλάδα εδώ και τρεις δεκαετίες ενώ έχει στενούς δεσμούς με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης όπου μία αίθουσα έχει λάβει το όνομά του προς τιμήν του.

Σε

τηλεφωνική επικοινωνία με τους New York Times, ο 77χρονος Στέινχαρντ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την προέλευση των εννέα κομματιών του από την ιδιωτική του συλλογή στο διαμέρισμα της 5ης Λεωφόρου στην 79η Οδό. Επίσης, έφοδος πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Στέινχαρντ στην Πέμπτη Λεωφόρο, αρ. 712.

Αυτή η λεηλασία αποκαλύφθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει ο εισαγγελέας του Μανχάταν για επαναπατρισμό κλεμμένων αρχαιοτήτων από τη Νέα Υόρκη στις χώρες προέλευσής τους.

The post Κλεμμένα αρχαία από την Ελλάδα στο γραφείο Αμερικανού μεγιστάνα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα