Κλείδωσε η συμφωνία Αθήνας – δανειστών

22:17 11/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για τα 13 προαπαιτούμενα που ξεκλειδώνουν τη δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης επιβεβαίωσε την επίτευξη της συμφωνίας «και σε αυτόν τον γύρο» όπως δήλωσε χαρακτήριστικά.

Στόχος είναι το νομοσχέδιο να κατατεθεί το Σάββατο στη Βουλή και να ψηφισθεί την Τρίτη το βράδυ. Στη συνέχεια το Euroworking Group

θα εγκρίνει τη χορήγηση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται οι διατάξεις για τη διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων εταιρειών με τζίρο άνω των 5 εκατ. ευρώ Επίσης θα προβλέπει το πλαίσιο λειτουργίας του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων το οποίο θα χωρισθεί σε υποενότητες ανάλογα με την κατηγορία των προς αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου καθώς και το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι το νέο μισθολόγιο δεν θα προβλέπει μειώσεις μισθών αλλά θα παρέχει κίνητρα για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στο δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα