Κίνα: Σε δίκη οδηγείται ένα από τα κορυφαία στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος

10:26 3/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας της Κίνας, Ζου Γιονγκάνγκ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και διαρροή κρατικών μυστικών, όπως μεταδίδουν κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Nα σημειωθεί ότι ο ίδιος είναι το σημαντικότερο πρόσωπο που βρίσκεται κατηγορούμενο στο πλαίσιο της εκστρατείας του Πεκίνου για την εξάλειψη της διαφθοράς, η οποία άρχισε το 2012, και έναν από τους πλέον υψηλόβαθμους νυν ή πρώην αξιωματούχους που οδηγούνται σε δίκη από την επικράτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κίνα, το 1949.

Πριν συνταξιοδοτηθεί, το 2012, ο 72χρονος Ζου ήταν μέλος της επιτροπής του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος και είχε τον έλεγχο του τεράστιου μηχανισμού εσωτερικής ασφάλειας.

Να υπενθυμιστεί τέλος, ότι η τελευταία δίκη προσώπου παραπλήσιας σημασίας έλαβε χώρα το 1981, όταν δικάστηκαν για προδοσία η σύζυγος του Μάο Τσε Τουνγκ και άλλα κορυφαία στελέχη του ΚΚΚ που είχαν διώξει αντιπάλους τους κατά την περίοδο 1966-76.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Aixmi