Κατσίκης: Όσα είπα για εκλογές και δραχμή αφορούσαν υποθετικά σενάρια

22:14 8/2/2017 - Πηγή: Aixmi

«Απάντησα σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με υποθετικά σενάρια», ανέφερε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωσή που έκανε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέχρι τον Μάρτιο.

Ο κ. Κατσίκης ξεκαθάρισε πως δεν προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση, προκειμένου να αναζητήσει την στήριξη των ψηφοφόρων που είναι υπέρ της επιστροφής στη δραχμή,

τονίζοντας ότι «η μικροπολιτική δεν αρμόζει σε εμάς, ούτε ο αποπροσανατολισμός του κόσμου. Λέμε τις απόψεις μας σε επίπεδο τόλμης και παρρησίας, συζητάμε με τους ψηφοφόρους μας και σε κάθε περίπτωση είναι σεβαστή η άποψή τους».


«Την στιγμή δεν την επέλεξα εγώ, μου τηλεφώνησε δημοσιογράφος και μου έκανε ερωτήσεις στις οποίες απάντησα. Αυτές είχαν να κάνουν με υποθετικά σενάρια και απάντησα σε αυτά όπως πχ. τι θα γίνει αν δεν κλείσει η αξιολόγηση. Εγώ είπα αρχικώς ότι θα κλείσει η αξιολόγηση», ανέφερε ο κ. Κατσίκης.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι «διεξάγονται συζητήσεις κι εξυφαίνονται σενάρια εντός της Κυβέρνησης για επιστροφή της χώρας στο εθνικό νόμισμα», υποστηρίζοντας ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει τα σκληρά μέτρα για τα οποία πιέζουν οι δανειστές.

Σε ότι αφορά την δήλωση του για προσάρτηση των Σκοπίων, ο κ. Κατσίκης, είπε ότι ήταν περισσότερο υπαινιγμός και ότι εκείνος ήθελε να δώσει ένα μάθημα ιστορίας στους κατοίκους των Σκοπίων για την ιστορία του τόπου τους, στέλνοντας τους το μήνυμα ότι «όπου μακεδονική γη είναι ελληνική γη» κι ότι αυτό είναι ως απάντηση σε χάρτες που εμφανίζονται στα Σκόπια και δείχνουν ότι η δική τους χώρα φτάνει ως την Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση του ο Νίκος Χατζηνικολάου έκανε λόγο για δήλωση «βόμβα» από τον κ. Κατσίκη, ωστόσο ο ίδιος απάντησε πως «δεν είμαι και τίποτα σπουδαίο για να με ακούσουν…».

Keywords
Τυχαία Θέματα