Καταλονία: Συμβολική πράξη η κήρυξη ανεξαρτησίας στη Βουλή

16:09 11/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο εκπρόσωπος του ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι μετά τη χθεσινή αναστολή στην κήρυξη ανεξαρτησίας προκειμένου να υπάρξει διάλογος με την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας, η κήρυξη ανεξαρτησίας είναι «συμβολική πράξη».

«Η κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, που υπογράφηκε χθες το βράδυ από το σύνολο των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας στο περιφερειακό καταλανικό κοινοβούλιο και από τον καταλανό πρόεδρο Πουτζντεμόν, είναι προς το παρόν μια «συμβολική πράξη»», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Καταλονίας, Τζόρντι Τουρούλ.

Και

πρόσθεσε: «Η κήρυξη της ανεξαρτησίας πρέπει να γίνει από το κοινοβούλιο της Καταλονίας, κάτι που δεν συνέβη. Η υπογραφή από 72 βουλευτές που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία και από την καταλανική κυβέρνηση ήταν μια συμβολική πράξη με την οποία υπογράψαμε όλοι τη δέσμευσή μας να κηρύξουμε την ανεξαρτησία. Ο πρόεδρος είπε πως αναστέλλει τα αποτελέσματα της ανεξαρτησίας, του νόμου για τη μετάβαση για να καθίσουμε, να μιλήσουμε, να ακούσουμε, να κάνουμε διάλογο και να δούμε αν υπάρχει πιθανότητα να φθάσουμε σε κάποια συμφωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα