Κάρολος και Καμίλα χόρεψαν σε κρητικό γλέντι…

16:50 11/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Γλέντησαν με την καρδιά τους ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, στις Αρχάνες τής Κρήτης. Μάλιστα, δεν αρνήθηκαν να χορέψουν και τον κρητικό χορό, σιγανό, όταν τον προσκάλεσαν οι Κρητικοί χορευτές.

Νωρίτερα δοκίμασαν προϊόντα τής κρητικής γης, τυριά και κρασί.

Λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι το πριγκιπικό ζευγάρι επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Εκεί τον υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Μ. Βλαζάκη και

άλλοι φορείς.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με τον πρίγκιπα Κάρολο να αναχωρεί από την Κνωσό για την βίλα Αριάδνη όπου ενημερώνεται για την πορεία των μελετών της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής Κρήτης.

Η βίλα Αριάδνη ήταν το σπίτι όπου έμενε ο Εβανς όταν έκανε τις ανασκαφές στην Κνωσό και σήμερα είναι επισκέψιμος χώρος. Ο πρίγκιπας Κάρολος ζήτησε να ξεναγηθεί εκεί σήμερα και οι υπεύθυνοι του χώρου τού έδειξαν το πώς μαγείρευαν στη Μινωική Εποχή.

Στο πλευρό του πρίγκιπα Καρόλου ήταν και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία έχει σπουδάσει Αρχαιολογία, αλλά και η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, που συνδέεται με φιλική σχέση με τον πρίγκιπα Κάρολο, του προσέφερε το βιβλίο της με τίτλο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», το οποίο είναι αποτέλεσμα της διατριβής της στην αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Sheffield.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να μιλήσει στον πρίγκιπα Κάρολο για το αίτημα ένταξης της Κνωσού στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και του «Ερωτόκριτου» στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιά

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, κατόπιν σχετικής επιθυμία του πρίγκιπα Καρόλου το ανάκτορο της Κνωσού δεν έκλεισε για τους υπόλοιπους επισκέπτες, ωστόσο ως μέτρο ασφαλείας που έχει ληφθεί, το πριγκιπικό ζεύγος θα ακολουθήσει άλλη διαδρομή ξενάγησης στο ανάκτορο.

Στις 12.30 ακριβώς έφτασε το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και την δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν από τις 12 το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων προκειμένου να υποδεχθούν το πριγκιπικό ζεύγος.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Κορνουάλης Καμίλα, χαιρέτησαν και συνομίλησαν με τους τοπικούς φορείς και στη συνέχεια μπήκαν στο αυτοκίνητο προκειμένου να μεταφερθούν στην Κνωσό.

Κάρολος και Καμίλα χόρεψαν σε κρητικό γλέντι…

Πηγή: cretapost.gr

The post Κάρολος και Καμίλα χόρεψαν σε κρητικό γλέντι… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα