Καλά στην υγεία του ο Πατριάρχης Αντιοχείας-Δεν έπεσε θύμα επίθεσης στη Συρία

16:46 20/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας δεν έπεσε θύμα επίθεσης στη Συρία, όπως γράφηκε, καθώς την Κυριακή βρισκόταν στον Λίβανο, όπου μαζί με την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας εόρτασε την Πεντηκοστή στην πόλη Μπάλαμαντ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης 10ος που είναι προκαθήμενος του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας συγχέεται λανθασμένα με τον Πατριάρχη Ιγνάτιο Αφρέμ ΙΙ, προκαθήμενο της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας.

Πράγματι την Κυριακή, σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης, έγινε επίθεση αυτοκτονίας

στην πόλη Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία. Η επίθεση έγινε κοντά στο μνημείο που λίγη ώρα νωρίτερα εγκαινίασε ο Ιγνάτιος και το οποίο είναι αφιερωμένο στη σφαγή των Χαλδαίων από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1915, την ίδια χρονιά με τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Η απόσταση της πόλης του Καμισλί της Συρίας από το Μπάλαμαντ του Λιβάνου που βρισκόταν ο ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιωάννης, είναι περίπου 800 χιλιόμετρα.

Το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας εκπροσωπεί το ελληνορθόδοξο ποίμνιο στο Λίβανο και τη Συρία, ενώ στο πλήρωμα της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας ανήκει η πλειοψηφία των Σύρων χριστιανών. Και οι δυο αυτές χριστιανικές κοινότητες βρίσκονται στο στόχαστρο των φανατικών ισλαμιστών του ISIS.

Keywords
Τυχαία Θέματα