Καλά λόγια αλλά και συστάσεις από Μέρκελ – Σαμαράς: Όχι άλλο Μνημόνιο

03:30 23/11/2013 - Πηγή: Aixmi

Περίσσευσαν τα καλά λόγια της Άνγκελα Μέρκελ για τις θυσίες των Ελλήνων, μετά την 75λεπτη συνάντησή της με τον Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, όπως και τα εύσημα για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, δεν έλειψαν όμως και οι συστάσεις για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων -όπως προστάζει η τρόικα.

«Αν θέλουν οι Έλληνες καλύτερες μέρες πρέπει να προχωρήσουν τις διαρθρωτικές

αλλαγές και να επιτύχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», είπε, και αυτή ήταν ίσως η φράση της που τα περιέγραψε όλα με ακρίβεια.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία των πραγμάτων, υπεραμυνόμενη με τον τρόπο αυτό και της συνταγής της ακραίας λιτότητας, η οποία επιβλήθηκε στη χώρα το 2010.
«Το ποτήρι είναι μισογεμάτο και θα το γεμίσουμε πλήρως», δήλωσε.

Το πιο σημαντικό απ’ όσα είπε -πέραν των φιλοφρονήσεων- ήταν η επισήμανση πως τον Απρίλιο, όταν θα επιβεβαιωθεί η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος, θα μπορεί το Eurogroup να επαναξιολογήσει τις δεσμεύσεις του. Θα μπορεί, με δυο λόγια, να συζητήσει το θέμα της οριστικής διευθέτησης του εξωτερικού χρέους της χώρας…

Και ο Αντώνης Σαμαράς;
Δεσμεύτηκε -με εκείνη παρούσα- ότι δεν θα περικοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, ενώ εξέφρασε και την εκτίμηση πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέο Μνημόνιο…

Keywords
Τυχαία Θέματα