Κακοκαιρία έπληξε ολόκληρη τη χώρα: Προβλήματα σε Αττική- Μεγάλες ζημιές στη Δυτική Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

10:00 8/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Η Πυροσβεστική δέχθηκε, συνολικά, 328 κλήσεις για παροχές βοήθειας και κοπές δένδρων, από τις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν χθες.

Σφοδρή καταιγίδα «χτύπησε» την Αττική προκαλώντας δεκάδες προβλήματα κυρίως σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Προβλήματα αναφέρθηκαν και στο τηλεοπτικό σήμα σε πολλές περιοχές.

Τα

περισσότερα προβλήματα από την καταιγίδα και τους ισχυρούς ανέμους σημειώθηκαν σε Αθήνα, Κορυδαλλό, Κερατσίνι και Χαϊδάρι.

Συγκεκριμένα, από την περιφέρεια Αττικής η πυροσβεστική δέχθηκε 170 κλήσεις για κοπές δέντρων. Συγκροτήθηκαν 30 συνεργεία με 70 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 130 κοπές δέντρων. Από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 50 κλήσεις για παροχές βοήθειας. Συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 35 κοπές δέντρων, 7 αντλήσεις και 5 αφαιρέσεις αντικειμένων.
Από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων 55 κλήσεις για παροχές βοήθειας.

Συγκροτήθηκαν 17 συνεργεία με 34 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 33 κοπές δέντρων, 6 αντλήσεις, 3 αφαιρέσεις αντικειμένων και 4 απεγκλωβισμούς ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα και τέλος από την περιφέρεια Πελοποννήσου 53 κλήσεις για κοπές δέντρων, όπου συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 42 κοπές δέντρων.

Προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα

Προβλήματα από την κακοκαιρία έκαναν την εμφάνισή τους στην Δυτική Ελλάδα, όπως στην Πάτρα, και στο Μεσολόγγι.

Στην Πάτρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, η σφοδροί άνεμοι που έπνεαν ξήλωσαν πινακίδα η οποία έπεσε πάνω σε όχημα στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Φιλοποίμενος στο κέντρο της πόλης.

Επίσης στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στη διασταύρωση του Λάππα, δέντρο έπεσε λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης.

Προβλήματα και στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου με πτώσεις χωμάτων.

Τόσο ο Δήμος Πατρέων όσο και η Περιφέρεια βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στο μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας έπεσαν δέντρα και στο Μεσολόγγι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία έξω από την πόλη.

Η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα και απομακρύνθηκε το δέντρο με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να αποκατασταθεί γρήγορα.

Στην Πάτρα, εξάλλου, «έσπασε» το τηλεφωνικό κέντρο του «100», από πολίτες που καλούσαν ζητώντας την επέμβαση των αρχών για την απόφραξη φρεατιών, υπό τον φόβο πλημμυρών.

Απροσπέλαστοι ήταν πολλοί δρόμοι στο κέντρο και στην ευρύτερη περιφέρεια της Πάτρας, καθώς ο όγκος βροχής που έπεφτε, είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, στην γέφυρα του Μιντιλογλίου, εγκλωβίστηκαν Ι.Χ, καθώς το σημείο μετατράπηκε σε λίμνη, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για τους επιβάτες τους.

Στην Ζάκυνθο ένα ξαφνικό μπουρίνι και ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την περιοχή προκαλώντας πολλά προβλήματα σε Καταστάρι, Πηγαδάκια, Βανάτο, Λαγκαδάκια, Αργάσι.

Ξήλωσε οροφές από σπίτια, διαφημιστικές πινακίδες και μεγάλα κλαδιά δέντρων όπου σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα. Πολλές ήταν οι κλήσεις που δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου προκειμένου να επιχειρήσει σε κοπές δέντρων.

Πλημμύρισε η νότια Κέρκυρα

Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους που μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα, άφησε στο πέρασμά της η ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Κέρκυρας, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Ένας οδηγός στα Μωραίτικα, στη νότια Κέρκυρα, χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, που το παρέσυρε το ρέμα που δημιούργησε η δυνατή βροχή, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.

Όπως ενημερώθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πυροσβεστική υπηρεσία Κέρκυρας, χρειάστηκε η άμεση άντληση νερών από πέντε μονοκατοικίες, καθώς και η κοπή πολλών σπασμένων κλαδιών, που αφέθηκαν στο έρμαιο των δυνατών ανέμων που έπνεαν.

Η κακοκαιρία δεν επηρέασε τον απόπλου των πλοίων της γραμμής και τα δρομολόγια διεξάγονταν κανονικά.

Προβλήματα και σε Αργος-Ναύπλιο

Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε στην Αργολίδα ενώ στην περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου η βροχή ήταν πολύ έντονη.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr οι αστραπές και οι δυνατοί άνεμοι με την ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα με πτώσεις δέντρων κυρίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα