Και τρίτο νεκρό προσφυγόπουλο στα νερά του Αιγαίου

18:14 28/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Δεν έχει τέλος η τραγωδία, με μικρά παιδιά να χάνονται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου. Τρία είναι τελικά τα νεκρά προσφυγόπουλα από τα σημερινά περιστατικά που αντιμετώπισε το Λιμενικό σε Μυτιλήνη και Σάμο, καθώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το 7χρονο παιδάκι που εντοπίστηκε κατά την επιχείρηση διάσωσης στη Λέσβο.

Το πρωί τα δύο προσφυγόπουλα εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυτιλήνης

και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού νεκρό είναι το ένα παιδί 7 ετών, ενώ το κοριτσάκι ενός έτους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του νησιού.

Τραγική κατάληξη για άλλα δύο μικρά προσφυγόπουλα είχε η απόπειρά τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Το πρωί της Τετάρτης πλωτό του Λιμενικού​ διέσωσε 38 πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυτιλήνης.

Στο μεταξύ, τρία παιδιά και μία ηλικιωμένη γυναίκα, που σύμφωνα με αναφορές επέβαιναν σε βάρκα με πρόσφυγες και αγνοούνται, εξακολουθούν να αναζητούν, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, σωστικά συνεργεία ανοιχτά του Αγαθονησίου. Πρόκειται για δύο αγοράκια 1 και 5 ετών, ένα κοριτσάκι 1 έτους και μία γυναίκα 61 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα