Και το FBI γνώριζε για τους Μπακραουί

12:53 26/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Από τον Νοέμβριο του 2015 ο Ιμπραήμ ελ Μπακραουί, ο ένας από τους μακελάρηδες τω ν Βρυξελλών, βρίσκεται στις λίστες των υπόπτων του FBI, όπως μετέδωσε σε ρεπορτάζ του το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, στην επίμαχη λίστα προσετέθη και ο αδελφός του, Χαλίντ ελ Μπακραουί, που φέρεται να είναι ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στο μετρό

των Βρυξελλών.

Οι βελγικές Αρχές, το τελευταίο διάστημα, βάλλονται πανταχόθεν για κενό ασφάλειας και ολιγωρία, αλλά και για εγκληματική αμέλεια, καθώς διαρκώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι είχαν δεχθεί από παντού ενημέρωση και προειδοποιήσεις για τη δράση των συγκεκριμένων τρομοκρατών, αλλά εκείνες δεν έλαβαν κανένα προληπτικό μέτρο.

Η πολιτική ηγεσία του Βελγίου παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει τραγικές παραλείψεις της αστυνομίας, που εάν είχαν αποφευχθεί ίσως και να μην είχε γίνει ποτέ η διπλή βομβιστική επίθεση.

Επιπλέον, ο ΥΠΕΣ του Βελγίου Ζαν Χαμπόν ανέφερε πως ο αστυνομικός σύνδεσμος στην Τουρκία, αδιαφόρησε παντελώς για τις προειδοποιήσεις των τουρκικών Αρχών για τον Μπακραουί.

Keywords
Τυχαία Θέματα