Καυστικός ο Σουλτς: Ερασιτεχνικά προετοιμασμένο πραξικόπημα με επαγγελματική απάντηση

09:06 19/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και τις εκκαθαρίσεις από τον Ερντογάν σχολίασε καυστικά ο πρέοδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό (ΑRD) της Γερμανίας.

Όπως τόνισε ο κ. Σουλτς, η Τουρκία «βρίσκεται στον δρόμο για να καταστεί κράτος του ενός ανδρός, στο οποίο ο οποιοσδήποτε επικρίνει τον Ερντογάν κηρύσσεται σε εχθρό της Τουρκίας» και σημείωσε πως «ο Ερντογάν θέλει να μονοπωλήσει την προεδρική εξουσία».

Ο Σουλτς σχολίασε σαρκαστικά το αποτυχημένο πραξικόπημα

λέγοντας πως αν και ήταν ένα «ερασιτεχνικά προετοιμασμένο πραξικόπημα, δίνεται μια πολύ επαγγελματική απάντηση σε αυτό…Το να ταυτοποιείς σε λίγες ώρες 13.000 ανθρώπους, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα ή συλλαμβάνονται είναι πραγματικά ένα επίτευγμα».

Συγχρόνως ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μέμφθηκε τη ρητορική του Τούρκου προέδρου: «Όταν ο Ερντογάν μιλά για «εκκαθαρίσεις» και «εξάλειψη μεταστάσεων», τότε «αυτή η γλώσσα δεν είναι πλέον η γλώσσα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά ενός αυταρχικού ηγεμόνα».

Ο Μάρτιν Σουλτς απέκλεισε τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, εάν η Τουρκία επανεισάγει τη θανατική ποινή. Στην περίπτωση αυτή, η Άγκυρα δεν θα είχε καμιά προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα