Ήξεραν για τον κίνδυνο που απειλούσε το Αματρίτσε και δεν έκαναν τίποτα

13:31 27/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Για βαριές ευθύνες της δημοτικής Αρχής σχετικά με τις καταστροφές που υπέστη το Αματρίτσε από τον φονικό σεισμό κάνει λόγο το περιοδικό L’Espresso.

Μάλιστα, στο δημοσίευμά του το περιοδικό εκθέτει στοιχεία από το σχέδιο που είχε εκπονήσει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου στο οποίο προβλέπονταν η καταστροφή και οι κίνδυνοι, σε περίπτωση σεισμού.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο: «Είναι όλα γραμμένα στη σελίδα 18 του εγγράφου που κάθε δημοτική αρχή πρέπει να προετοιμαστεί. Ήταν γνωστοί οι κίνδυνοι. Και, όπως είδαμε με τον σεισμό της 24ης Αυγούστου, δεν

έγινε τίποτα για να αποφευχθούν. Οι κίνδυνοι ήταν ορατοί, ειδικά σε μικρές πόλεις ακόμη και στην πρωτεύουσα, η οποία χαρακτηρίζεται από στενούς δρόμους χωρίς ανοιχτούς χώρους».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως σύμφωνα με την έκθεση τα περισσότερα κτίρια χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και όποιες παρεμβάσεις ανακαίνισης έγιναν τον 20° αιώνα και πως ο τρόπος κατασκευής των κτιρίων επηρεάζει την ευπάθεια των κτισμάτων με «πιθανούς κινδύνους για τον πληθυσμό.

Αλλος ένας κίνδυνος είναι αυτός των στενών δρόμων. «Συχνά η πρόσβαση και η έξοδος γίνεται μόνο από έναν δρόμο. Ως εκ τούτου θα έπρεπε να βελτιωθούν τα σχέδια οδικής ασφάλειας σε περίπτωση φυσικής καταστροφής».

Μάλιστα, στο σχέδιο προβλεπόταν ακόμη και η ισοπέδωση του ξενοδοχείου Rome καθώς ήταν από τα κτίρια που είχαν την υψηλότερη υδρογεωλογική αστάθεια. Το κτίριο όντως καταστράφηκε καταπλακώνοντας τουλάχιστον 4 τουρίστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα