Ιβάνοφ: Ανεπανόρθωτη ζημιά η αλλαγή ονόματος σε Βόρεια Μακεδονία

19:18 6/2/2019 - Πηγή: Aixmi

«Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα», δήλωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκίοργκι Ιβάνοφ, ο οποίος εξαρχής έχει εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή του με τη μετονομασία της χώρας σε Βόρεια Μακεδονία.

Όπως είπε «ανέκαθεν τασσόταν υπέρ της εκπλήρωσης των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας, ωστόσο πριν υπογραφεί το πρωτοκόλλο ένταξης στο ΝΑΤΟ υπήρξε η συμφωνία για την αλλαγή

του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας Μακεδονίας, η οποία προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα».

Αντίθετα, πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε «ιστορική ημέρα» την σημερινή και τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Σήμερα, η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, το ΝΑΤΟ, μας καλωσόρισε. Σήμερα, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους συμμάχους μας, στην ίδια Συμμαχία. Είμαστε χαρούμενοι και πρέπει να είμαστε, διότι εξασφαλίσαμε μόνιμη σταθερότητα στη χώρα μας. Εξασφαλίσαμε ασφάλεια και ειρήνη. Η πρόοδος και η ανάπτυξη είναι πλέον μονόδρομος. Οι γενιές μας και τα παιδιά των γενεών μας θα ζουν καλύτερα στη χώρα και στην περιοχή».

The post Ιβάνοφ: Ανεπανόρθωτη ζημιά η αλλαγή ονόματος σε Βόρεια Μακεδονία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα