Ιταλία: Κάθειρξη 30 ετών για μητέρα που σκότωσε τον 8χρονο γιο της

08:42 18/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Σοκαρισμένοι είχαν μείνει οι Σιτσιλιάνοι πριν από ένα έτος όταν ο 8χρονος Λόρις βρέθηκε στραγγαλισμένος. Ένοχη κρίθηκε η μητέρα του, η 28χρονη Βερόνικα Παναρέλλο. Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του γιου της με στραγγαλισμό, ενώ σύμφωνα με τους δικαστές, στην συνέχεια μετέφερε και εγκατέλειψε το πτώμα του σε αρδευτικό κανάλι.

H Bερόνικα Παναρέλλο, αρχικά είχε δηλώσει στην κατάθεσή της ότι την ημέρα του θανάτου του Λόρις, τον είχε συνοδεύσει, όπως πάντα, στο σχολείο του, στη Σικελία. Μετά κάποιους μήνες, όμως,

άλλαξε την κατάθεσή της: Στην αρχή είπε ότι το παιδί αυτοστραγγαλίστηκε, παίζοντας με ηλεκτρικά καλώδια, αλλά έπειτα υποστήριξε ότι τον δολοφόνησε ο πεθερός της, διότι ο οκτάχρονος Λόρις είχε ανακαλύψει τον δεσμό τους, καθώς η Παναρέλλο διατηρούσε δεσμό μαζί του. Ωστόσο, η κατάθεσή της, ως προς τον θάνατο του παιδιού της, δεν κρίθηκε αξιόπιστη.

Ο εισαγγελέας, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας χαρακτήρισε την παιδοκτόνο «εγωίστρια, ικανή να ψεύδεται και να χειραγωγεί τους άλλους». Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα ψυχίατρο, η γυναίκα «έχει πολυσύνθετη προσωπικότητα», αλλά «είναι, πάντως, σε θέση να έχει επίγνωση των πράξεών της». O συνήγορος υπεράσπισής της δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «έκλαψε και συνεχίζει να κλαίει, διότι δηλώνει αθώα και δεν μπορεί να δεχθεί την καταδικαστική αυτή απόφαση».

Keywords
Τυχαία Θέματα