Ισπανία: Ούτε ευρώ την Ελλάδα χωρίς ψήφιση & εφαρμογή μεταρρυθμίσεων

20:19 22/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Ούτε ένα ευρώ δεν πρόκειται να λάβει η Ελλάδα από τους πιστωτές της προτού υπερψηφιστούν αλλά και εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, τονίζει σε συνέντευξή του στους «Financial Times» ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος, καταρρίπτοντας έτσι την ελπίδα πως υπάρχει δυνατότητα άμεσης εκταμίευσης μέρους των «παγωμένων» 7,2 δισ. αφού εγκριθούν οι ελληνικές προτάσεις από το Eurogroup.

«Θα δούμε εάν η λίστα μεταρρυθμίσεων είναι αρκετά περιεκτική ή όχι. Δεν

θα γίνει οιαδήποτε εκταμίευση πριν υπάρξει ένα πραγματικό τεστ, πριν οι μεταρρυθμίσεις έχουν ψηφιστεί και υλοποιηθεί», σημειώνει ο χαρακτηριστικά κ. ντε Γκίντος.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. ντε Γκίντος είπε πως η λύση είναι η επιτάχυνση της όλης διαδικασίας εκπόνησης και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. «Είναι σημαντικό να επιταχύνουμε για να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο», σημείωσε.

Οι δηλώσεις του ισπανού ΥΠΟΙΚ αντανακλούν τη σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει η Μαδρίτη απέναντι στα αιτήματα της Αθήνας, και έρχονται μια ημέρα πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Ο κ. ντε Γκίντος πάντως αποσαφήνισε πως δεν υπάρχει κάποια διαφορά προσέγγισης μεταξύ Ισπανίας και Γερμανίας, ή γενικότερα στους κόλπους της ευρωζώνης, παρά το γεγονός – όπως υποστήριξε – πως «οι Έλληνες έχουν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν εν δυνάμει διαφορές» μεταξύ των εταίρων.

Οι Έλληνες «δεν έχουν κάνει πολλούς φίλους», σχολίασε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, κάνοντας μάλιστα λόγο για κακή επικοινωνιακή στρατηγική από την πλευρά της Αθήνας, η οποία έχει οδηγήσει σε απώλεια πολύτιμου χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα