Ισόβια στον χασάπη της Σρεμπρένιτσα, Ράτκο Μλάντιτς

13:38 22/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε ισόβια καταδίκασε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία τον Ράτκο Μλάντιτς, κρίνοντάς τον ένοχο για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον πόλεμο της Βοσνίας.

Ο 74χρονος στρατηγός Μλάντιτς υπήρξε -κατά το δικαστήριο- μέλος «κοινής εγκληματικής επιχείρησης», που είχε ως σκοπό τη δίωξη των μη Σέρβων στη Βοσνία και πρόθεση εξόντωσης του μουσουλμανικού πληθυσμού της Σρεμπρένιτσα το 1995.

Ο Μλάντιτς ως αρχηγός των σερβικών δυνάμεων της Βοσνίας,

«συνέβαλε αποφασιστικά στα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Σρεμπρένιτσα», αναφέρεται στην απόφαση του Δεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και τονίζεται ότι είχε ρόλο-κλειδί στα εγκλήματα πολέμου στο Σαράγεβο.

Η δίκη στη Χάγη διήρκεσε 530 ημέρες και θεωρείται ως η πιο σημαντική υπόθεση εκδίκασης εγκλημάτων πολέμου στην Ευρώπη μετά το δικαστήριο της Νυρεμβέργης.

Ο ίδιος ο Μλάντιτς αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ εξακολουθεί να θεωρείται ήρωας στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, όπου ζουν ένα εκατομμύριο Σερβοβόσνιοι

The post Ισόβια στον χασάπη της Σρεμπρένιτσα, Ράτκο Μλάντιτς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα