Ιράκ – Οι συμμαχικές δυνάμεις σκότωσαν τον διοικητή του ΙΚ στη Φαλούτζα

23:59 27/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Στς αεροπορικές επιδρομές του δυτικού συνασπισμού – του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ- στην επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης Φαλούτζα σκοτώθηκε ο διοικητής των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό δήλωσε ο συνταγματάρχης εκπρόσωπος του συνασπισμού Στιβ Γουόρεν. Είπε ότι βρίσκεται ανάμεσα στους 70 νεκρούς από τις αεροπορικές επιδρομές.

Ο Μαχέρ αλ Μπιλάουι, διοικητής των τζιχαντιστών του ΙΚ στην Φαλούτζα σκοτώθηκε πριν από δύο μέρες, τόνισε ο Γουόρεν. Όπως επισήμανε, ο θάνατος του Μπιλάουι και άλλων τζιχαντιστών «δε θα οδηγήσει εντελώς τον εχθρό να

σταματήσει να πολεμά, αλλά του προκάλεσε ένα πλήγμα».

Παράλληλα σημείωσε ότι οι δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού τις τελευταίες τέσσερις μέρες εξαπέλυσαν 20 αεροπορικές επιθέσεις στηρίζοντας την εκστρατεία ανακατάληψης.

Η τελική μάχη για τον έλεγχο της πόλης – προπύργιο του ΙΚ, που βρίσκεται 50χλμ δυτικά της Βαγδάτης – θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες «μέρες και όχι εβδομάδες», δήλωσε ο Χαντί αλ Αμίρι, ηγέτης της οργάνωσης Μπαντρ, μιας παραστρατιωτικής σιιτικής οργάνωσης με πολιτική πτέρυγα, που φέρεται να έχει την υποστήριξη του Ιράν. Η πρώτη φάση της επίθεσης που ξεκίνησε την Δευτέρα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με την ολική περικύκλωση της πόλης, επισήμανε ο Αμίρι.

Όσοι κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από την πόλη είπαν πως κάποιοι άνθρωποι πεθαίνουν από λιμό, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία των ΗΕ. Το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ανέφερε την Πέμπτη παρόμοιες περιγραφές που συνέλεξε από τους εκτοπισμένους κατοίκους σε έναν καταυλισμό κοντά στην Φαλούτζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα