ΗΠΑ: «Λουκέτο» σε γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών

15:49 19/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα υπέβαλε η Toys ‘R’ Us, η μεγαλύτερη αμερικανική αλυσίδα παιχνιδιών. Αυτό αποτελεί ακόμη μια ένδειξη αναταραχής στο αμερικανικό λιανεμπόριο που τελεί υπό τον κλοιό των διαδικτυακών πωλήσεων και των εκπτωτικών αλυσίδων. Αυτό σημαίνει ότι τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον 1.600 καταστημάτων αλλά κυρίως 64.000 υπαλλήλων, ενώ γίνεται την ώρα που η Toys ‘R’ Us ετοιάζεται ενόψει της

επικείμενης χριστουγεννιάτικης αγοραστικής περιόδου, κατά την οποία γίνεται το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της.

Όπως δήλωσε ο Νιλ Σόντερς, διευθύνων σύμβουλος της GlobalData Retail «Ενώ η σημερινή απόφαση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το παιχνίδι τελείωσε για την Toys ‘R’ Us, τερματίζει ένα ταραχώδες κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρίας»

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβ Μπράντον ανέφερε πως «αναμένουμε ότι οι οικονομικοί περιορισμοί που μας κρατούν πίσω θα αντιμετωπιστούν με σταθερό και αποτελεσματικό τρόπο. Μαζί με τους επενδυτές μας, ο στόχος μας είναι να εργαστούμε από κοινού με τους ομολογιούχους και τους άλλους πιστωτές μας για να αναδιαρθρώσουμε το μακροπρόθεσμο χρέος των 5 δισ. δολαρίων στον ισολογισμό μας».
Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και στις μονάδες στον Καναδά, βάσει της καναδικής νομοθεσίας, σύμφωνα με την Toys ‘R’ Us.

Keywords
Τυχαία Θέματα