Ηλεία: Ένταση μετά τον πνιγμό του 18μηνου παιδιού – Ξυλοδαρμός γυναίκας

11:51 25/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Μετά τον πνιγμό του 18μηνου παιδιού στο κέντρο φιλοξενίας στη Μυρσίνη Ηλείας η κατάσταση ήταν εκρηκτική καθώς οι πρόφυγες προκάλεσαν εντάσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ilialive.gr, οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν κράτησαν σε απόσταση τους αστυνομικούς και το ΕΚΑΒ και τελικά μετά από διαβουλεύσεις και την παρέμβαση του υπευθύνου των εθελοντών Γιώργου Αγγελόπουλου το ασθενοφόρο μπήκε στο κέντρο, παρέλαβε το παιδί

και το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Έντονος ήταν ο προπηλακισμός μιας γυναίκας που εργάζεται στην εταιρεία κέτερινγκ στον χώρο, όταν οι Σύροι πρόσφυγες θέλησαν να πάρουν το αυτοκίνητό της για να μεταφέρουν το παιδί τις πρώτες στιγμές του εντοπισμού του. Πριν καν προλάβει να μιλήσει, δέχθηκε σφοδρή επίθεση και αργότερα απομακρύνθηκε, ενώ μετέβη και στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

«Αυτά που συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής μας τρόμαξαν και ελπίζω να μην υπάρχει συνέχεια», δήλωσε θαμώνας καφετέριας που δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση προσφύγων. «Κάποιοι έβγαλαν και μικρά μαχαίρια αλλά δεν τα χρησιμοποίησαν», είπε στο Patrisnews Σύρος πρόσφυγας που όπως δήλωσε ήταν αυτόπτης μάρτυρας στον ξυλοδαρμό της γυναίκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα