Ιl Sole 24 ore: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση

17:34 3/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Τελευταία δοκιμασία στο Eurogroup: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, τιτλοφορείται η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 ore, που αναφέρεται στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμούς με το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας.

Το Eurogroup, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, θα επιβεβαιώσει την τελευταία πρόοδο στη μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης στη

σύγχρονη ιστορία και την επιστροφή στην κανονικότητα με πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές. Και από οικονομικές πηγές της Αθήνας έρχεται το καθησυχαστικό μήνυμα ότι «η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες πηγαίνει πολύ καλά», αναφέρει το ιταλικό δημοσίευμα που προσθέτει:

“Ο Έλληνες μπορεί να δουν ο τέλος του τούνελ μετά από οκτώ χρόνια σκληρής λιτότητας από την άποψη των περικοπών κοινωνικής πρόνοιας και την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης, κάτι που όπως πιστοποιείται από τον τον ΟΟΣΑ πρόσφατα, κατέγραψε ρεκόρ κατά την τελευταία πενταετία.

Φυσικά, το Eurogroup των υπουργών Οικονομικών δεν θα επικυρώσει αυτήν τη Δευτέρα την «τελική αναθεώρηση» των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα και δεν θα διανείμει την πολυαναμενόμενη δόση”, σημειώνει και επισημαίνει πως οι ειδικοί προβλέπουν ότι πράσινο φως θα δοθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, ενώ «ο δρόμος θα είναι ομαλός και τίποτα δεν πρόκειται να εμποδίσει το κλείσιμο του τελευταίου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα έως τον προσεχή Αύγουστο.

The post Ιl Sole 24 ore: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα